Pulpe de rață cu varză roșie și morcov

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Pulpa de rață e grasă, iar gătirea ei cu meșteșug poate duce la rezultate extrem de gustoase. Aici prăjim pulpele în tigaie la foc vioi, iar apoi le băgăm la cuptor împreună cu grăsimea încinsă scursă din ele. Însă nu le dăm la cuptor până nu stropim totul și cu un vin alb, dar nu din cele mai ieftine. Servim pulpele pe un pat de varză roșie trasă la tigaie cu morcov ras. Încercăm? Hai că vin sărbătorile!

Ingrediente necesare pentru pulpe de rață cu varză roșie și morcov

2 pulpe de rață
2-3 linguri ulei de măsline
2 lingurițe paprika
2 lingurițe usturoi pudră
sare
piper
1 cană vin alb
rozmarin
1 ceapă, cubulețe
1 morcov, ras
1 chili, mărunțit
½ varză roșie, rasă
rozmarin
sare
piper
2-3 lingurițe suc de lămâie

Cum să prepari pulpe de rață cu varză roșie și morcov

  1. Stropește carnea cu 2 linguri de ulei de măsline și asezoneaz-o cu paprika, usturoi pudră, sare și piper.
  2. Rumenește-le la tigaie 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mare.
  3. Transferă-le într-un vas de copt și toarnă peste ele grăsimea rezultată din prăjirea lor. Toarnă și vinul, apoi așază în vas câteva crenguțe de rozmarin.
  4. Acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor 50 minute la 180ºC.
  5. Într-o tigaie, călește ceapa în uleiul de măsline rămas.
  6. Adaugă morcovul ras și chili și gătește cam 1 minut la foc mic.
  7. Adaugă varza și 2-3 crenguțe de rozmarin, asezonează cu sare și piper, apoi mai gătește 2-3 minute.
  8. Stropește cu sucul de lămâie, amestecă și ia de pe foc.
  9. Servește pulpele de rață pe un pat de varză roșie și morcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *