Ingrediente necesare pentru pulpe de rață la cuptor cu salată de varză
2 pulpe de rață
sare
piper
1 linguriță cuișoare
1 cană vin alb
1 ceapă roșie, tăiată în sferturi
¼ varză roșie, dată pe răzătoare
¼ varză albă, dată pe răzătoare
1 lingură ulei de măsline
1 lingură suc de lămâie
Cum să gătești pulpe de rață la cuptor cu salată de varză
- Așază pulpele de rață pe un tocător, asezonează-le cu sare și piper, și introdu câteva cuișoare.
- Încinge o tigaie la foc mare și așază pulpele cu pielea în jos și gătește-le timp de 4-5 minute.
- Mută-le într-un vas termorezistent și toarnă vinul alb, acoperindu-le pe jumătate. Adaugă și ceapa roșie tăiată în sferturi.
- Acoperă cu folie și dă la cuptor pentru 130 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Amestecă varza roșie și cea albă cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.
- Scoate pulpele de la cuptor și servește-le cu salata de varză.