Pulpe de rață la cuptor cu salată de varză

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 2 porții

Aceste pulpe de rață gătite în vin sunt pur și simplu delicioase. Le-am lăsat timp de vreo două ore, și bine am făcut, pentru că au ieșit gustoase și suculente. Aveam nevoie și de o garnitură crocantă, și am ales ceva ușor, o salată de varză care ne va lăsa să ne bucurăm de gustul de carne. Puteți folosi varză roșie, varză albă, sau de ce nu, pe ambele.

Ingrediente necesare pentru pulpe de rață la cuptor cu salată de varză

2 pulpe de rață

sare

piper

1 linguriță cuișoare

1 cană vin alb

1 ceapă roșie, tăiată în sferturi

1/4 varză roșie, dată pe răzătoare

1/4 varză albă, dată pe răzătoare

1 lingură ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

 

Cum să gătești pulpe de rață la cuptor cu salată de varză

  1. Așază pulpele de rață pe un tocător, asezonează-le cu sare și piper, și introdu câteva cuișoare.
  2. Încinge o tigaie la foc mare și așază pulpele cu pielea în jos și gătește-le timp de 4-5 minute.
  3. Mută-le într-un vas termorezistent și toarnă vinul alb, acoperindu-le pe jumătate. Adaugă și ceapa roșie tăiată în sferturi.
  4. Acoperă cu folie și dă la cuptor pentru 130 de minute, la 190 de grade Celsius.
  5. Amestecă varza roșie și cea albă cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.
  6. Scoate pulpele de la cuptor și servește-le cu salata de varză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *