Quesadilla cu ton la conservă și porumb dulce

Cine mai știe când au mai apărut și quesadillas. E clar că în America Latină nu sunt de ieri de azi. Le-am preluat și noi, ca de altfel mai tot restul lumii, fiindcă sunt bune și ușor de făcut. În afară de brânză (queso în spaniolă), pe-ale noastre le-am umplut cu o compoziție din ton cu porumb, ceapă, ardei gras și măsline. Au și un sos din iaurt cu muștar plus condimente și suc de lămâie.
Ingrediente necesare pentru quesadilla cu ton la conservă și porumb dulce
250-300 g ton din conservă
100-150 g porumb
1 ceapă roșie, mărunțită
1 ardei gras verde, mărunțit
1 lingură măsline, felii subțiri
3-4 linguri iaurt
1 linguriță de muștar
paprika
piper alb
sare
2-3 lingurițe suc de lămâie
1 linguriță coriandru proaspăt, tocat
2 tortilla
200-250 g brânză Cheddar, rasă
Cum să prepari quesadilla cu ton la conservă și porumb dulce
- Amestecă tonul cu porumbul, ceapa, ardeiul gras și măslinele.
- Separat, amestecă iaurtul cu muștarul, apoi integrează-le în compoziție.
- Asezonează cu paprika, piper alb și sare, toarnă peste toate sucul de lămâie, apoi pune și coriandrul. Omogenizează.
- Încălzește fiecare tortilla în tigaie, apoi umple cu Cheddar și cu compoziție.
- Gătește la foc mic pe ambele părți până se încălzește și umplutura.