Quiche cu bacon, dovleac și spanac
Cine are chef de un quiche sau o tartă cu dovleac, spanac și bacon prăjit în ceapă călită, mâna sus! Am folosit 7 ouă, deci am avea aici cam 6-8 porții (depinde și de cât de mare e foamea). Nu am folosit uleiul și laptele obișnuite, ci am preferat variantele lor din nucă de cocos. Iată deci Paleo-tarta!
Ingrediente necesare pentru quiche cu bacon, dovleac și spanac
300 grame dovleac plăcintar, cubulețe
4 linguri ulei de cocos
sare de mare
1 ceapă, cubulețe
6 felii bacon, tăiate bucăți
7 ouă
3 linguri lapte de cocos
sare
piper
100-150 grame spanac baby
Cum să prepari quiche cu bacon, dovleac și spanac
- Pune dovleacul cubulețe într-o tavă de copt pe hârtie pergament, stropește cu 2 linguri de ulei de cocos, presară cu sare de mare și amestecă.
- Bagă la cuptor 40 minute la 180°C.
- Călește ceapa în uleiul de cocos rămas.
- Adaugă bacon-ul și prăjește-l.
- Într-un castron, bate ouăle cu laptele de cocos, asezonând cu sare și piper.
- Adaugă baconul cu ceapa călită și spanacul și amestecă.
- Adaugă dovleacul copt într-o formă pentru tarte, iar deasupra toarnă compoziția cu ouă.
- Bagă la cuptor 40 minute la 180°C.