Quiche cu bacon, dovleac și spanac

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 8 porții

Cine are chef de un quiche sau o tartă cu dovleac, spanac și bacon prăjit în ceapă călită, mâna sus! Am folosit 7 ouă, deci am avea aici cam 6-8 porții (depinde și de cât de mare e foamea). Nu am folosit uleiul și laptele obișnuite, ci am preferat variantele lor din nucă de cocos. Iată deci Paleo-tarta!

Ingrediente necesare pentru quiche cu bacon, dovleac și spanac

300 grame dovleac plăcintar, cubulețe
4 linguri ulei de cocos
sare de mare
1 ceapă, cubulețe
6 felii bacon, tăiate bucăți
7 ouă
3 linguri lapte de cocos
sare
piper
100-150 grame spanac baby

Cum să prepari quiche cu bacon, dovleac și spanac

  1. Pune dovleacul cubulețe într-o tavă de copt pe hârtie pergament, stropește cu 2 linguri de ulei de cocos, presară cu sare de mare și amestecă.
  2. Bagă la cuptor 40 minute la 180°C.
  3. Călește ceapa în uleiul de cocos rămas.
  4. Adaugă bacon-ul și prăjește-l.
  5. Într-un castron, bate ouăle cu laptele de cocos, asezonând cu sare și piper.
  6. Adaugă baconul cu ceapa călită și spanacul și amestecă.
  7. Adaugă dovleacul copt într-o formă pentru tarte, iar deasupra toarnă compoziția cu ouă.
  8. Bagă la cuptor 40 minute la 180°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *