Quiche Lorraine
Quiche-ul este un preparat din bucătăria franceză, care însă a depășit de mult granițele acestei țări. Este un preparat care se poate servi atât cald, cât și rece, având la bază un aluat crocant de tartă și o umplutură. Cel mai cunoscut fel de quiche este Quiche Lorraine, a cărui umplutură constă în bacon, ou, smântână și ceapă verde, totul aromat cu puțină nucșoară. Vă invităm să o încercați!
Ingrediente necesare pentru quiche Lorraine
300 grame făină
1 linguriță zahăr
sare
150 grame unt
2 linguri apă
4 ouă
150 ml smântână lichidă
2 linguri unt topit
250 grame bacon, cubulețe
1 ceapă verde, tocată
sare
piper
1 linguriță nucșoară
Cum să prepari quiche Lorraine
- Adaugă făina într-un blender împreună cu zahărul, sarea și untul. Începe să amesteci și toarnă puțină apă.
- Folosește blenderul până când obții un aluat omogen.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
- Separat, adaugă ouăle într-un bol mare. Toarnă smântâna și adaugă untul topit, baconul și ceapa verde.
- Bate totul cu un tel și asezonează cu sare, piper și nucșoară.
- Scoate aluatul de la frigider și întinde-l într-o tavă rotundă de cuptor, acoperind atât fundul, cât și marginile ei.
- Coace aluatul pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
- Toarnă apoi umplutura și dă totul din nou la cuptor, de data aceasta pentru 35 de minute.
- Tarta se poate servi atât caldă, cât și rece.