Quiche Lorraine

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

Quiche-ul este un preparat din bucătăria franceză, care însă a depășit de mult granițele acestei țări. Este un preparat care se poate servi atât cald, cât și rece, având la bază un aluat crocant de tartă și o umplutură. Cel mai cunoscut fel de quiche este Quiche Lorraine, a cărui umplutură constă în bacon, ou, smântână și ceapă verde, totul aromat cu puțină nucșoară. Vă invităm să o încercați!

Ingrediente necesare pentru quiche Lorraine

300 grame făină

1 linguriță zahăr

sare

150 grame unt

2 linguri apă

4 ouă

150 ml smântână lichidă

2 linguri unt topit

250 grame bacon, cubulețe

1 ceapă verde, tocată

sare

piper

1 linguriță nucșoară

 

Quiche Lorraine - mod de preparare

  1. Adaugă făina într-un blender împreună cu zahărul, sarea și untul. Începe să amesteci și toarnă puțină apă.
  2. Folosește blenderul până când obții un aluat omogen.
  3. Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 30 de minute.
  4. Separat, adaugă ouăle într-un bol mare. Toarnă smântâna și adaugă untul topit, baconul și ceapa verde.
  5. Bate totul cu un tel și asezonează cu sare, piper și nucșoară.
  6. Scoate aluatul de la frigider și întinde-l într-o tavă rotundă de cuptor, acoperind atât fundul, cât și marginile ei.
  7. Coace aluatul pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  8. Toarnă apoi umplutura și dă totul din nou la cuptor, de data aceasta pentru 35 de minute.
  9. Tarta se poate servi atât caldă, cât și rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *