Raci fierți cu usturoi
Chiar dacă în perioada actuală lumea nu îi mai consumă atât de mult, trebuie notat că racii au fost considerați o delicatesă în bucătăriile de acum un secol. Au o cantitate importantă de proteine și un număr redus de grăsimi, deci se pot adresa și celor care țin o dietă. Noi i-am gătit destul de simplu. I-am fiert mai întâi și i-am servit cu un sos de usturoi, ulei de măsline și puțin mărar.
Ingrediente necesare pentru raci fierți cu usturoi
10 raci
3 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță mărar tocat
Cum să prepari raci fierți cu usturoi
- Umple o cratiță cu apă, pune-o pe foc și dă-o în clocot. Apa trebuie să fie suficientă pentru a acoperi racii.
- Scufundă racii și fierbe-i cu capac la foc mic timp de 15 minute.
- Separat, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul și mărarul tocat într-un bol mic.
- Scurge racii și pune-i într-un bol mare. Amestecă-i cu sosul de usturoi.
- Opțional, ii poți servi într-o salată.