Raci fierți cu usturoi

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Chiar dacă în perioada actuală lumea nu îi mai consumă atât de mult, trebuie notat că racii au fost considerați o delicatesă în bucătăriile de acum un secol. Au o cantitate importantă de proteine și un număr redus de grăsimi, deci se pot adresa și celor care țin o dietă. Noi i-am gătit destul de simplu. I-am fiert mai întâi și i-am servit cu un sos de usturoi, ulei de măsline și puțin mărar.

Ingrediente necesare pentru raci fierți cu usturoi

10 raci

3 linguri ulei de măsline

5 căței de usturoi, zdrobiți

1 linguriță mărar tocat

Cum să prepari raci fierți cu usturoi

  1. Umple o cratiță cu apă, pune-o pe foc și dă-o în clocot. Apa trebuie să fie suficientă pentru a acoperi racii.
  2. Scufundă racii și fierbe-i cu capac la foc mic timp de 15 minute.
  3. Separat, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul și mărarul tocat într-un bol mic.
  4. Scurge racii și pune-i într-un bol mare. Amestecă-i cu sosul de usturoi.
  5. Opțional, ii poți servi într-o salată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *