Rasol de vită cu ciuperci în sos de smântână
Un bob de zăbavă ar spune unii. Două ore de așteptare am spune noi. Este timpul în care este gata acest minunat rasol făcut cu carne de vită (rasol) prăjită și apoi coaptă la cuptor și mărunțită. Un rasol cu ciuperci, scăldat într-un cremos sos alb. E gata cât ai zice “rasol”.
Ingrediente necesare pentru rasol de vită cu ciuperci în sos de smântână
2 rasoluri de vită
sare
½ cană vin alb
rozmarin
1 lingură ulei
3 lingurițe unt
2 cepe, mărunțite
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță muștar boabe
200 g ciuperci, tocate
2 linguri făină
1 cană smântână de gătit
Cum să prepari rasol de vită cu ciuperci în sos de smântână
- Încinge un pic de ulei într-o tigaie grill la foc mare.
- Adaugă bucățile de rasol, sărează-le, apoi prăjește-le 6-8 minute.
- Transferă carnea într-un vas de copt, peste ea toarnă vinul și adaugă o crenguță de rozmarin.
- Acoperă cu folie de aluminiu și lasă la cuptor 1 oră și 30 minute la 180ºC.
- Toacă mărunt carnea și las-o deoparte.
- Încinge uleiul dimpreună cu 1 linguriță de unt într-o oală, la foc mic spre mediu.
- Călește ceapa, apoi adaugă usturoiul, semințele de fenicul și boabele de muștar. Amestecă.
- Adaugă ciupercile, asezonează cu sare și amestecă. Pune și untul rămas.
- Toarnă făina și amestecă încontinuu până se integrează în compoziție.
- Adaugă smântâna și amestecă.
- Completează cu carnea tocată, amestecă, apoi ia de pe foc.