Ingrediente necesare pentru rasol de vită cu ciuperci în sos de smântână
2 rasoluri de vită
sare
½ cană vin alb
rozmarin
1 lingură ulei
3 lingurițe unt
2 cepe, mărunțite
3 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță semințe de fenicul
1 linguriță muștar boabe
200 g ciuperci, tocate
2 linguri făină
1 cană smântână de gătit
Cum să gătești rasol de vită cu ciuperci în sos de smântână
- Încinge un pic de ulei într-o tigaie grill la foc mare.
- Adaugă bucățile de rasol, sărează-le, apoi prăjește-le 6-8 minute.
- Transferă carnea într-un vas de copt, peste ea toarnă vinul și adaugă o crenguță de rozmarin.
- Acoperă cu folie de aluminiu și lasă la cuptor 1 oră și 30 minute la 180ºC.
- Toacă mărunt carnea și las-o deoparte.
- Încinge uleiul dimpreună cu 1 linguriță de unt într-o oală, la foc mic spre mediu.
- Călește ceapa, apoi adaugă usturoiul, semințele de fenicul și boabele de muștar. Amestecă.
- Adaugă ciupercile, asezonează cu sare și amestecă. Pune și untul rămas.
- Toarnă făina și amestecă încontinuu până se integrează în compoziție.
- Adaugă smântâna și amestecă.
- Completează cu carnea tocată, amestecă, apoi ia de pe foc.