Răsucele cu parmezan și chimen
Sărățele răsucite cu parmezan și chimen. De ce să le cumperi de la patiserie, dacă poți să le faci tu, ba chiar să le faci mai bune? Pentru mai multă aromă, am pus unt topit și pudră de usturoi pe ambele părți ale foietajului.
Ingrediente necesare pentru răsucele cu parmezan și chimen
⅓ cană unt topit
1 linguriță pudră de usturoi
1 foaie foietaj
⅓ cană parmezan răzuit
2 linguri semințe de chimen
Cum să prepari răsucele cu parmezan și chimen
- Amestecă untul topit cu pudra de usturoi.
- Pune foietajul pe hârtie de copt, pe suprafața de lucru. Unge foietajul cu amestec de unt topit, folosind o pensulă de bucătărie.
- Pune o altă hârtie de copt pe o tavă și mută foietajul pe aceasta, cu partea unsă în jos. Ca să îți fie mai ușor să faci acest lucru, mută foaia de aluat cu tot cu hârtia de copt pe care a fost așezată inițial, apoi îndepărteaz-o.
- Unge cu unt topit și cealaltă parte a foii de aluat.
- Presară un strat uniform de parmezan și semințe de chimen pe toată suprafața foietajului.
- Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
- Taie aluatul în fâșii subțiri, de la un capăt la altul.
- Împăturește fiecare fâșie de aluat în două, apoi răsucește de 4-5 ori fâșiile gata îndoite.
- Dă răsucelele la cuptor pentru 25 de minute.