Rață cu smochine
Poate te-ai ferit până acum de carnea de rață, dar să știi că nu ai motive să o faci. Este extrem de gustoasă și nu se gătește deloc greu. Aici am vrut să te impresionăm puțin și am pregătit o rețetă mai specială. Am gătit-o mai întâi în cuptor, apoi pe aragaz la foc mic, și am servit-o alături de…. smochine! Poate ți se pare puțin mai neobișnuit, dar încearcă și vei vedea ce gust bun are!
Ingrediente necesare pentru rață cu smochine
600 grame carne de rață
1 lingură ulei
3 șalote, tăiate pe din două
3 morcovi
½ țelină apio, tăiată
sare
piper
4 smochine, tăiate pe jumătate
apă
cimbru proaspăt
Cum să prepari rață cu smochine
- Porționează carnea de rață și dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 220 de grade Celsius.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește pulpele timp de 5 minute.
- Adaugă șalotele, morcovii și țelina apio. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Amestecă cu o lingură de lemn și adaugă smochinele.
- Toarnă apa și asezonează cu câteva crenguțe de cimbru proaspăt.
- Acoperă cu un capac și gătește totul la foc mic timp de 90 de minute.