Rață cu smochine

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 4 porții

Poate te-ai ferit până acum de carnea de rață, dar să știi că nu ai motive să o faci. Este extrem de gustoasă și nu se gătește deloc greu. Aici am vrut să te impresionăm puțin și am pregătit o rețetă mai specială. Am gătit-o mai întâi în cuptor, apoi pe aragaz la foc mic, și am servit-o alături de…. smochine! Poate ți se pare puțin mai neobișnuit, dar încearcă și vei vedea ce gust bun are!

Ingrediente necesare pentru rață cu smochine

600 grame carne de rață

1 lingură ulei

3 șalote, tăiate pe din două

3 morcovi

½ țelină apio, tăiată

sare

piper

4 smochine, tăiate pe jumătate

apă

cimbru proaspăt

 

Cum să prepari rață cu smochine

  1. Porționează carnea de rață și dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 220 de grade Celsius.
  2. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu și prăjește pulpele timp de 5 minute.
  3. Adaugă șalotele, morcovii și țelina apio. Asezonează cu sare și piper după gust.
  4. Amestecă cu o lingură de lemn și adaugă smochinele.
  5. Toarnă apa și asezonează cu câteva crenguțe de cimbru proaspăt.
  6. Acoperă cu un capac și gătește totul la foc mic timp de 90 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *