Ingrediente necesare pentru risotto cu sos de vin roșu
Pentru reducția de vin:
½ cană vin roșu
1 lingură zahăr
1 ceapă, tăiată cubulețe
rozmarin proaspăt
cimbru proaspăt
2 linguri amidon
1 lingură apă
sare
piper
Pentru risotto:
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tăiată cubulețe
200 grame orez
2 căni supă de pui
½ cană vin alb
1 lingură unt
75 grame parmezan ras
Cum să prepari risotto cu sos de vin roșu
- Pentru sosul de vin: adaugă vinul, zahărul, ceapa, rozmarinul și cimbru într-un vas. Pune vasul pe aragaz la foc mic. Ține pe foc timp de 10 minute, amestecând din când în când.
- Adaugă amidonul și apa într-un bol mic și amestecă. Toarnă amestecul în vasul de la punctul 1 și amestecă. Adaugă sare și piper.
- Trece sosul printr-o strecurătoare, lăsând părțile groase la o parte.
- Pentru risotto: încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapă și ține-o pe foc până când se înmoaie.
- Adaugă orezul și amestecă timp de 1 minut. Toarnă supă de pui și amestecă. Adaugă vinul alb și ține pe foc încă 15 minute, amestecând. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, mai puteți turna puțin vin alb.
- Ia vasul de pe foc. Adaugă untul, parmezanul, și omogenizează-le. Servește cu reducția de vin pe deasupra.