Risotto cu ștevie și lobodă

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Risotto-ul este unul din preparatele de bază al bucătăriei italiene, dar asta nu înseamnă că nu-l putem adapta la specificul bucătăriei noastre. Și tocmai am făcut asta, introducând în rețetă două ingrediente foarte îndrăgite la noi – ștevia și loboda. Ești curios cum a ieșit preparatul? Hai în bucătărie să vezi!

Ingrediente necesare pentru risotto cu ștevie și lobodă

2 linguri unt

1 ceapă roșie, tocată

1 țelină apio, tocată

150 grame orez

150 ml supă de legume

50 grame parmezan ras

sare

piper

1 mână ștevie, tocată

1 mână lobodă, tocată

Risotto cu ștevie și lobodă - mod de preparare

  1. Topește 1 lingură de unt într-o cratiță încinsă la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa roșie, țelina apio și gătește-le timp de 2 minute.
  3. Adaugă orezul și amestecă bine.
  4. Toarnă supa de legume și gătește la foc mic timp de 30 de minute.
  5. Adaugă parmezanul și asezonează cu sare și piper.
  6. Adaugă ștevia și loboda și amestecă bine.
  7. Pentru un risotto mai cremos, adaugă încă o lingură de unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *