Risotto cu ștevie și lobodă
Risotto-ul este unul din preparatele de bază al bucătăriei italiene, dar asta nu înseamnă că nu-l putem adapta la specificul bucătăriei noastre. Și tocmai am făcut asta, introducând în rețetă două ingrediente foarte îndrăgite la noi – ștevia și loboda. Ești curios cum a ieșit preparatul? Hai în bucătărie să vezi!
Ingrediente necesare pentru risotto cu ștevie și lobodă
2 linguri unt
1 ceapă roșie, tocată
1 țelină apio, tocată
150 grame orez
150 ml supă de legume
50 grame parmezan ras
sare
piper
1 mână ștevie, tocată
1 mână lobodă, tocată
Cum să prepari risotto cu ștevie și lobodă
- Topește 1 lingură de unt într-o cratiță încinsă la foc mediu.
- Adaugă ceapa roșie, țelina apio și gătește-le timp de 2 minute.
- Adaugă orezul și amestecă bine.
- Toarnă supa de legume și gătește la foc mic timp de 30 de minute.
- Adaugă parmezanul și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă ștevia și loboda și amestecă bine.
- Pentru un risotto mai cremos, adaugă încă o lingură de unt.