Rosti cu salată de sfeclă
Această rețetă este considerată a fi rețeta națională a Elveției, așa că haideți să aflăm de ce acest preparat este atât de popular. Noi spunem că pentru că este și foarte gustos! Rosti-ul nu are doar cartof, ci este și aromat cu puțin chimen, usturoi și ceapa. L-am servit cu o salată ușoară și sănătoasă de sfeclă roșie amestecată cu puțin hrean.
Ingrediente necesare pentru rosti cu salată de sfeclă
1 sfeclă roșie, mai mare
1 lingură pastă de hrean
3 cartofi noi, mai mari
½ ceapă roșie, tocată
1 linguriță semințe de chimen
sare
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
ulei pentru prăjit
Cum să prepari rosti cu salată de sfeclă
- Curăță sfecla roșie și dă-o pe răzătoare.
- Mută sfecla roșie într-un bol și amestecă-o cu hreanul.
- Dă apoi cartofii pe răzătoare. Scurge bine toată apa din ei.
- Adaugă-i într-un bol mare și amestecă-i cu ceapa roșie, semințele de chimen, sare, piper și usturoi.
- Formează cu mâna mici chifteluțe cam de 3-4 cm în diametru și aplatizează-le.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare și prăjește rosti-urile timp de 6 minute sau până când se rumenesc pe ambele părți.
- Servește-le apoi cu salata de sfeclă.