Rosti cu salată de sfeclă

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 4 porții

Această rețetă este considerată a fi rețeta națională a Elveției, așa că haideți să aflăm de ce acest preparat este atât de popular. Noi spunem că pentru că este și foarte gustos! Rosti-ul nu are doar cartof, ci este și aromat cu puțin chimen, usturoi și ceapa. L-am servit cu o salată ușoară și sănătoasă de sfeclă roșie amestecată cu puțin hrean.

Ingrediente necesare pentru rosti cu salată de sfeclă

1 sfeclă roșie, mai mare

1 lingură pastă de hrean

3 cartofi noi, mai mari

½ ceapă roșie, tocată

1 linguriță semințe de chimen

sare

2 căței de usturoi, zdrobiți

piper

ulei pentru prăjit

 

Cum să gătești rosti cu salată de sfeclă

  1. Curăță sfecla roșie și dă-o pe răzătoare.
  2. Mută sfecla roșie într-un bol și amestecă-o cu hreanul.
  3. Dă apoi cartofii pe răzătoare. Scurge bine toată apa din ei.
  4. Adaugă-i într-un bol mare și amestecă-i cu ceapa roșie, semințele de chimen, sare, piper și usturoi.
  5. Formează cu mâna mici chifteluțe cam de 3-4 cm în diametru și aplatizează-le.
  6. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu spre mare și prăjește rosti-urile timp de 6 minute sau până când se rumenesc pe ambele părți.
  7. Servește-le apoi cu salata de sfeclă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *