Ruladă cu banane și cremă de brânză

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 8 porții

Un desert cu banane și cremă de brânză? Atunci sigur v-am captat atenția! Desertul vine sub forma unei rulade, cu un aluat în care am introdus banane, chipsuri de ciocolată și alte câteva ingrediente specifice aluaturilor. Umplutura este alcătuită din cremă de brânză, zahăr pudră și vanilie. Încercați, fiindcă sigur n-o să regretați!

Ingrediente necesare pentru ruladă cu banane și cremă de brânză

Pentru aluat:

 

3 banane, felii subțiri

100 grame zahăr brun

100 grame zahăr tos

2 ouă bătute

sare

1 linguriță bicarbonat de sodiu

50 grame unt topit

1 linguriță esență de vanilie

150 grame făină

100 grame chipsuri de ciocolată

 

Pentru umplutură:

 

300 grame cremă de brânză

1 linguriță esență de vanilie

100 grame zahăr pudră

 

frișcă (opțional)

fulgi de ciocolată (opțional)

 

Cum să gătești ruladă cu banane și cremă de brânză

  1. Adaugă bananele într-un bol și pasează-le ușor.
  2. Adaugă zahărul brun, zahărul tos, ouăle bătute, un praf de sare, bicarbonatul, untul topit și esența de vanilie. Începe să mixezi.
  3. Adaugă făina și chipsurile de ciocolată. Mixează până când obții o compoziție omogenă.
  4. Toarnă aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și dă-l la cuptor pentru 15 de minute la 200 de grade Celsius.
  5. Separat, amestecă într-un bol crema de brânză, esența de vanilie și zahărul pudră. Introdu mixerul și mixează până când obții o compoziție omogenă.
  6. Scoate aluatul din cuptor și așază-l pe suprafața de lucru. Întinde crema de brânză peste el.
  7. Prinde aluatul din partea dinspre tine și rulează-l înspre sensul opus.
  8. Strânge-l bine cu folie și dă-l la frigider pentru următoarele două ore.
  9. La final, poți orna rulada cu frișcă și fulgi de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *