Ruladă de ciocolată cu zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 30 de minute
  • 6 porții

Această ruladă cu zmeură poate deveni noul vostru tort preferat. Are un blat moale și pufos, plin de ciocolată iar umplutura este una fină și ușoară. Astfel, cu aceasta rețetă le veți spune la revedere ruladelor gata ambalate din comerț. Iar dacă veți adăuga și puțină zmeură sau fructe de pădure, satisfacția este garantată!

Ingrediente necesare pentru ruladă de ciocolată cu zmeură

7 gălbenușuri

100 grame zahăr

50 grame pudră de cacao

7 albușuri

1 lingură unt

100 ml frișcă lichidă

100 ml smântână

100 grame zmeură

ciocolată albă topită

ciocolată neagră topită

Cum să gătești ruladă de ciocolată cu zmeură

  1. Mixează zahărul și gălbenușurile într-un bol mare. Adaugă pudra de cacao și amestecă cu o spatulă.
  2. Mixează albușurile până obții o bezea tare.
  3. Adaugă 1/3 din albușuri în bolul cu gălbenușurile mixate. Omogenizează cu o spatulă și lasă deoparte.
  4. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu puțin unt.
  5. Adaugă compoziția de blat și întinde-o în tavă. Dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade Celsius.
  6. Toarnă frișca lichidă și smântâna într-un bol mare. Mixează și lasă compoziția deoparte.
  7. Scoate blatul din cuptor pe un prosop și dă-i folia la o parte. Folosește prosopul și începe să rulezi blatul. Lasă-l să se răcească.
  8. Derulează blatul și întinde compoziția de frișcă.
  9. Adaugă zmeura și rulează din nou. Lasă rulada să se răcească la temperatura camerei timp de o oră.
  10. La final, poți glazura rulada cu ciocolată topită, apoi o vei da la frigider pentru 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *