Ingrediente necesare pentru ruladă de ciocolată cu zmeură
7 gălbenușuri
100 grame zahăr
50 grame pudră de cacao
7 albușuri
1 lingură unt
100 ml frișcă lichidă
100 ml smântână
100 grame zmeură
ciocolată albă topită
ciocolată neagră topită
Cum să gătești ruladă de ciocolată cu zmeură
- Mixează zahărul și gălbenușurile într-un bol mare. Adaugă pudra de cacao și amestecă cu o spatulă.
- Mixează albușurile până obții o bezea tare.
- Adaugă 1/3 din albușuri în bolul cu gălbenușurile mixate. Omogenizează cu o spatulă și lasă deoparte.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu puțin unt.
- Adaugă compoziția de blat și întinde-o în tavă. Dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade Celsius.
- Toarnă frișca lichidă și smântâna într-un bol mare. Mixează și lasă compoziția deoparte.
- Scoate blatul din cuptor pe un prosop și dă-i folia la o parte. Folosește prosopul și începe să rulezi blatul. Lasă-l să se răcească.
- Derulează blatul și întinde compoziția de frișcă.
- Adaugă zmeura și rulează din nou. Lasă rulada să se răcească la temperatura camerei timp de o oră.
- La final, poți glazura rulada cu ciocolată topită, apoi o vei da la frigider pentru 30 de minute.