Ruladă de ciocolată cu zmeură
Această ruladă cu zmeură poate deveni noul vostru tort preferat. Are un blat moale și pufos, plin de ciocolată iar umplutura este una fină și ușoară. Astfel, cu aceasta rețetă le veți spune la revedere ruladelor gata ambalate din comerț. Iar dacă veți adăuga și puțină zmeură sau fructe de pădure, satisfacția este garantată!
Ingrediente necesare pentru ruladă de ciocolată cu zmeură
7 gălbenușuri
100 grame zahăr
50 grame pudră de cacao
7 albușuri
1 lingură unt
100 ml frișcă lichidă
100 ml smântână
100 grame zmeură
ciocolată albă topită
ciocolată neagră topită
Cum să prepari ruladă de ciocolată cu zmeură
- Mixează zahărul și gălbenușurile într-un bol mare. Adaugă pudra de cacao și amestecă cu o spatulă.
- Mixează albușurile până obții o bezea tare.
- Adaugă 1/3 din albușuri în bolul cu gălbenușurile mixate. Omogenizează cu o spatulă și lasă deoparte.
- Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu puțin unt.
- Adaugă compoziția de blat și întinde-o în tavă. Dă-o la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade Celsius.
- Toarnă frișca lichidă și smântâna într-un bol mare. Mixează și lasă compoziția deoparte.
- Scoate blatul din cuptor pe un prosop și dă-i folia la o parte. Folosește prosopul și începe să rulezi blatul. Lasă-l să se răcească.
- Derulează blatul și întinde compoziția de frișcă.
- Adaugă zmeura și rulează din nou. Lasă rulada să se răcească la temperatura camerei timp de o oră.
- La final, poți glazura rulada cu ciocolată topită, apoi o vei da la frigider pentru 30 de minute.