Ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 2 porții

Rulada de curcan are o umplutură uscată, din ciuperci și coacăze deshidratate, care combină gustul sărat cu cel dulce. Ca să fie combinația perfectă, servește rulada cu o garnitură din legume și ciuperci, gătită în puțin vin.

Ingrediente necesare pentru ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Pentru ruladă:

400 grame piept de curcan (2 bucăți tăiate subțire)

sare

piper

¼ cană ciuperci uscate

2 linguri coacăze deshidratate

3 crenguțe cimbru proaspăt

1 lingură ulei

Pentru garnitură:

1 lingură ulei

1 ceapă, tăiată julien

1 morcov, tăiat rondele

2 tulpine de țelină, feliate

6-8 ciuperci, tăiate în jumătăți

sare

½ linguriță cimbru uscat

piper

¼ cană vin alb

Cum să prepari ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Pentru ruladă:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  2. Pune bucățile de curcan pe suprafața de lucru și presară pe ele sare și piper.
  3. Pune pe fiecare o cantitate aproximativ egală de ciuperci uscate și coacăze deshidratate.
  4. Rulează carnea și leag-o cu sfoară alimentară.
  5. Pune ruladele într-un vas termorezistent și presară pe ele sare și piper. Adaugă crenguțele de cimbru, apoi stropește cu ulei.
  6. Dă la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru garnitură:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic.
  2. Adaugă ceapa și călește-o până se înmoaie puțin.
  3. Adaugă morcovul și țelina și gătește-l și pe acestea până se înmoaie puțin.
  4. Pune apoi ciupercile și asezonează cu sare, cimbru și piper. Amestecă.
  5. Adaugă vinul alb și lasă legumele să se gătească aproximativ 5 minute

Servește rulada feliată, împreună cu garnitură de legume. Opțional, poți servi cu un sos dulce sau dulceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *