Ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 2 porții

Rulada de curcan are o umplutură uscată, din ciuperci și coacăze deshidratate, care combină gustul sărat cu cel dulce. Ca să fie combinația perfectă, servește rulada cu o garnitură din legume și ciuperci, gătită în puțin vin.

Ingrediente necesare pentru ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Pentru ruladă:

400 grame piept de curcan (2 bucăți tăiate subțire)

sare

piper

¼ cană ciuperci uscate

2 linguri coacăze deshidratate

3 crenguțe cimbru proaspăt

1 lingură ulei

Pentru garnitură:

1 lingură ulei

1 ceapă, tăiată julien

1 morcov, tăiat rondele

2 tulpine de țelină, feliate

6-8 ciuperci, tăiate în jumătăți

sare

½ linguriță cimbru uscat

piper

¼ cană vin alb

Cum să gătești ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Pentru ruladă:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  2. Pune bucățile de curcan pe suprafața de lucru și presară pe ele sare și piper.
  3. Pune pe fiecare o cantitate aproximativ egală de ciuperci uscate și coacăze deshidratate.
  4. Rulează carnea și leag-o cu sfoară alimentară.
  5. Pune ruladele într-un vas termorezistent și presară pe ele sare și piper. Adaugă crenguțele de cimbru, apoi stropește cu ulei.
  6. Dă la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru garnitură:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic.
  2. Adaugă ceapa și călește-o până se înmoaie puțin.
  3. Adaugă morcovul și țelina și gătește-l și pe acestea până se înmoaie puțin.
  4. Pune apoi ciupercile și asezonează cu sare, cimbru și piper. Amestecă.
  5. Adaugă vinul alb și lasă legumele să se gătească aproximativ 5 minute

Servește rulada feliată, împreună cu garnitură de legume. Opțional, poți servi cu un sos dulce sau dulceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.