Ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume

Rulada de curcan are o umplutură uscată, din ciuperci și coacăze deshidratate, care combină gustul sărat cu cel dulce. Ca să fie combinația perfectă, servește rulada cu o garnitură din legume și ciuperci, gătită în puțin vin.
Ingrediente necesare pentru ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume
Pentru ruladă:
400 grame piept de curcan (2 bucăți tăiate subțire)
sare
piper
¼ cană ciuperci uscate
2 linguri coacăze deshidratate
3 crenguțe cimbru proaspăt
1 lingură ulei
Pentru garnitură:
1 lingură ulei
1 ceapă, tăiată julien
1 morcov, tăiat rondele
2 tulpine de țelină, feliate
6-8 ciuperci, tăiate în jumătăți
sare
½ linguriță cimbru uscat
piper
¼ cană vin alb
Cum să prepari ruladă de curcan cu ciuperci și garnitură de legume
Pentru ruladă:
- Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
- Pune bucățile de curcan pe suprafața de lucru și presară pe ele sare și piper.
- Pune pe fiecare o cantitate aproximativ egală de ciuperci uscate și coacăze deshidratate.
- Rulează carnea și leag-o cu sfoară alimentară.
- Pune ruladele într-un vas termorezistent și presară pe ele sare și piper. Adaugă crenguțele de cimbru, apoi stropește cu ulei.
- Dă la cuptor pentru 40 de minute.
Pentru garnitură:
- Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mic.
- Adaugă ceapa și călește-o până se înmoaie puțin.
- Adaugă morcovul și țelina și gătește-l și pe acestea până se înmoaie puțin.
- Pune apoi ciupercile și asezonează cu sare, cimbru și piper. Amestecă.
- Adaugă vinul alb și lasă legumele să se gătească aproximativ 5 minute
Servește rulada feliată, împreună cu garnitură de legume. Opțional, poți servi cu un sos dulce sau dulceață.