Ruladă de pâine cu piept de pui și brânzeturi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Despre această ruladă putem spune că este un preparat cu adevărat gustos! Este foarte ușor de făcut și are ca elemente principale felii de pâine toast, piept de pui și cremă de brânză, totul aromat cu mult usturoi, oregano și unt topit. Ne-am dorit și mai mult de la acest preparat și l-am îmbunătățit cu parmezan și câteva felii de brânză Cheddar.

Ingrediente necesare pentru ruladă de pâine cu piept de pui și brânzeturi

300 grame cremă de brânză

2 lingurițe oregano

150 grame parmezan ras

250 grame piept de pui, fiert

100 ml smântână pentru gătit

sare

piper

500 grame pâine toast

30 grame unt topit

2 căței de usturoi, zdrobiți

5 felii de brânză Cheddar

5 felii de brânză topită

 

Cum să prepari ruladă de pâine cu piept de pui și brânzeturi

  1. Adaugă crema de brânză într-un bol mare și amestec-o cu 1 linguriță de oregano, parmezan, piept de pui, smântână pentru gătit și asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
  2. Așază feliile de pâine pe o hârtie de copt pe 3 linii a câte 4 felii, așezându-le ușor una peste cealaltă.
  3. Întinde-le cu un sucitor, iar apoi întinde amestecul de cremă de brânză peste felii.
  4. Începe să rulezi dinspre tine înspre capătul opus.
  5. Strânge bine rulada în hârtie de copt, sigilând-o la capete. Dă-o la frigider pentru 30 de minute.
  6. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Desfă rulada și așaz-o în tavă.
  7. Unge-o pe deasupra cu un amestec de unt topit, oregano și usturoi. Așază feliile de brânză topită și Cheddar.
  8. Dă rulada la cuptor pentru 25 de minute, la 340 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *