Ruladă de porc umplută cu carne de curcan

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore
  • 8 porții

O sărbătoare precum Crăciunul merită cu siguranță o masă de pomină! Iar această ruladă de aici sigur se potrivește pentru asta. Este savuroasă și plină de arome, iar umplutura aduce un plus de gust. Va trebui să găsiți o pulpă de porc mai dolofană, preferabil cu puțin șorici crocant pe deasupra.

Ingrediente necesare pentru ruladă de porc umplută cu carne de curcan

4 cepe

1 cană apă

1 cană oțet de vin roșu

1 lingură zahăr brun

1 linguriță fulgi de ardei iute

1 linguriță rozmarin

piper

sare

1 lingură ulei

½ praz, cubulețe

1 țelină apio, cubulețe

½ ardei gras roșu, tocat

½ ardei gras verde, tocat

½ kg carne de curcan, tocată

2 kg pulpă de porc, cu șorici

 

Cum să prepari ruladă de porc umplută cu carne de curcan

  1. Taie cepele în sferturi.
  2. Pregătește un bol mare și toarnă apa, oțetul de vin roșu, zahărul brun, fulgii de ardei, rozmarinul, sarea și piperul. Amestecă bine.
  3. Adaugă cepele și lasă-le la marinat timp de 30 minute.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă prazul și țelina, apoi amestecă bine.
  5. Adaugă carnea tocată și asezonează cu sare și piper. Gătește carnea timp de 10 minute.
  6. Începe să desfaci pulpa de porc pentru a face loc umpluturii. Acoperă-0 cu folie și lovește-o cu un ciocan pentru șnițele.
  7. Întinde umplutura peste carnea de porc, lăsând liberă o margine cam de 2 cm.
  8. Rulează carnea din partea dinspre tine înspre capătul opus.
  9. Leagă carnea cu o sfoară, pentru ca să nu piardă umplutura.
  10. Toarnă puțin ulei de măsline peste ruladă, apoi asezonează cu sare și piper.
  11. Așază rulada într-o tavă de cuptor și gătește-o timp de o oră, la 180 de grade Celsius.
  12. Scoate tava, adaugă cepele marinate, precum și puțin sos de la marinadă, împreună cu puțin unt.
  13. Dă din nou la cuptor, pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *