Ruladă de porc umplută cu carne de curcan
O sărbătoare precum Crăciunul merită cu siguranță o masă de pomină! Iar această ruladă de aici sigur se potrivește pentru asta. Este savuroasă și plină de arome, iar umplutura aduce un plus de gust. Va trebui să găsiți o pulpă de porc mai dolofană, preferabil cu puțin șorici crocant pe deasupra.
Ingrediente necesare pentru ruladă de porc umplută cu carne de curcan
4 cepe
1 cană apă
1 cană oțet de vin roșu
1 lingură zahăr brun
1 linguriță fulgi de ardei iute
1 linguriță rozmarin
piper
sare
1 lingură ulei
½ praz, cubulețe
1 țelină apio, cubulețe
½ ardei gras roșu, tocat
½ ardei gras verde, tocat
½ kg carne de curcan, tocată
2 kg pulpă de porc, cu șorici
Cum să prepari ruladă de porc umplută cu carne de curcan
- Taie cepele în sferturi.
- Pregătește un bol mare și toarnă apa, oțetul de vin roșu, zahărul brun, fulgii de ardei, rozmarinul, sarea și piperul. Amestecă bine.
- Adaugă cepele și lasă-le la marinat timp de 30 minute.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu, adaugă prazul și țelina, apoi amestecă bine.
- Adaugă carnea tocată și asezonează cu sare și piper. Gătește carnea timp de 10 minute.
- Începe să desfaci pulpa de porc pentru a face loc umpluturii. Acoperă-0 cu folie și lovește-o cu un ciocan pentru șnițele.
- Întinde umplutura peste carnea de porc, lăsând liberă o margine cam de 2 cm.
- Rulează carnea din partea dinspre tine înspre capătul opus.
- Leagă carnea cu o sfoară, pentru ca să nu piardă umplutura.
- Toarnă puțin ulei de măsline peste ruladă, apoi asezonează cu sare și piper.
- Așază rulada într-o tavă de cuptor și gătește-o timp de o oră, la 180 de grade Celsius.
- Scoate tava, adaugă cepele marinate, precum și puțin sos de la marinadă, împreună cu puțin unt.
- Dă din nou la cuptor, pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.