Ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 4 porții

I-am dat acestui pui puțină savoare latină, și haideți să vedeți cum! Am pregătit o umplutură delicioasă pentru această ruladă, având în compoziție fasole, ceapă, usturoi și nemaipomenitul salam chorizo. Aroma lui ușor afumată și picantă va da puiului acel plus de gust de care are nevoie. Nu uita să aromezi sosul cu cimbru, boia și vin alb.

Ingrediente necesare pentru ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

2 lingurițe cimbru

4 felii chorizo, cubulețe

250 grame fasole albă la conservă

½ linguriță boia

piper

sare

200 grame roșii la conservă

100 ml vin alb

400 grame piept de pui

 

Cum să prepari ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Călește ceapa și usturoiul timp de 1-2 minute.
  2. Adaugă 1 linguriță de cimbru, salamul chorizo și fasolea albă. Asezonează cu boia, sare și piper.
  3. Toarnă roșiile la conservă și vinul alb. Amestecă bine și gătește totul la foc potrivit timp de 6 minute.
  4. Taie pieptul de pui pe mijloc și desfă-l.
  5. Acoperă-l cu folie de plastic și bate-l cu un ciocănel pentru șnițele.
  6. Întinde umplutura de fasole peste pieptul de pui și asezonează cu cimbrul rămas.
  7. Rulează pieptul de pui cu grijă, astfel încât să nu pierzi umplutura. Leagă-l apoi la capete cu o sfoară.
  8. Mută rulada într-un vas termorezistent și stropește-o cu puțin ulei de măsline.
  9. Dă-o la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *