Ingrediente necesare pentru ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
2 lingurițe cimbru
4 felii chorizo, cubulețe
250 grame fasole albă la conservă
½ linguriță boia
piper
sare
200 grame roșii la conservă
100 ml vin alb
400 grame piept de pui
Cum să gătești ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Călește ceapa și usturoiul timp de 1-2 minute.
- Adaugă 1 linguriță de cimbru, salamul chorizo și fasolea albă. Asezonează cu boia, sare și piper.
- Toarnă roșiile la conservă și vinul alb. Amestecă bine și gătește totul la foc potrivit timp de 6 minute.
- Taie pieptul de pui pe mijloc și desfă-l.
- Acoperă-l cu folie de plastic și bate-l cu un ciocănel pentru șnițele.
- Întinde umplutura de fasole peste pieptul de pui și asezonează cu cimbrul rămas.
- Rulează pieptul de pui cu grijă, astfel încât să nu pierzi umplutura. Leagă-l apoi la capete cu o sfoară.
- Mută rulada într-un vas termorezistent și stropește-o cu puțin ulei de măsline.
- Dă-o la cuptor pentru 45 de minute la 190 de grade Celsius.