Rulouri cu ciocolată

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții

De data asta îți propunem să ne… învârtim de niște rulouri cu ciocolată. Le facem nu doar cu ciocolată topită, ci și cu cafea instant. Dacă ești cu ciocolata, să știi că poți să pui mai mult decât am pus noi. Nu durează foarte mult să le faci: cam jumătate de oră, exceptând ora necesară răcirii.

Ingrediente necesare pentru rulouri cu ciocolată

150 g unt
1 cană zahăr
1 ou
sare
1 linguriță praf de copt
extract de vanilie
200-250 g făină
2 linguri cafea instant
1/2 cană ciocolată topită

Cum să gătești rulouri cu ciocolată

  1. Pune untul, zahărul și oul în mixerul pentru aluat. Adaugă un pic de sare, praf de copt și câteva picături de extract de vanilie. Amestecă.
  2. Adaugă făina și continuă să amesteci până obții un aluat omogen.
  3. Transferă aluatul în două boluri, iar într-unul din ele adaugă cafeaua instant și ciocolata topită, omogenizând apoi.
  4. Întinde fiecare bucată de aluat cu făcălețul, apoi așază foaia de aluat cu ciocolată desupra celei din aluat simplu. Rulează cu atenție.
  5. Învelește rulada în folie de plastic și las-o la frigider o oră.
  6. Feliază, apoi dă la cuptor 10 minute la 175ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.