Rulouri de lasagna cu sos de parmezan

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții
Rulouri de lasagna cu sos de parmezan

Nu e nici clasica lasagna, nici caneloni. Am folosit puțin diferit foile de lasagna, în care am rulat carne tocată și brânză Emmental. Preparatul se completează perfect cu un sos cremos de parmezan și oregano.

Ingrediente necesare pentru rulouri de lasagna cu sos de parmezan

Pentru carnea tocată:

2 linguri ulei vegetal

1 ceapă, tocată mărunt

300 grame carne tocată de vită

sare

piper

1 linguriță oregano uscat

1/3 cană vin roșu

1/2 cană suc de roșii

1 linguriță cimbru proaspăt

 

Pentru sos:

1 lingură unt

1 lingură făină

2/3 cană lapte

1/4 cană parmezan răzuit

sare

piper

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță cimbru proaspăt

 

Pentru rulourile de lasagna:

12 foi lasagna, fierte

100 grame brânză Emmental, feliată subțire

Ulei vegetal

Rulouri de lasagna cu sos de parmezan - mod de preparare

Începe prin a găti carnea tocată. Încinge puțin ulei într-o tigaie, la foc mic, și adaugă ceapa. Gătește-o aproximativ 2 minute, amestecând des, până când se înmoaie.

Dă focul mediu și adaugă carnea tocată. Amestecă și gătește carnea aproximativ un minut, apoi adaugă sare, piper și oregano uscat. Continuă să gătești carnea, amestecând din când în când, până când carnea devine maronie.

Adaugă vinul, sosul de roșii și cimbrul proaspăt, amestecă din nou. Când carnea este gătită, ia-o de pe foc.

 

Pentru sos:

Topește untul într-un vas, la foc mic. Adaugă făina și amestecă rapid cu un tel. Adaugă treptat laptele, în timp ce amesteci în continuare până obții un sos cremos.

Adaugă parmezanul, asezonează cu sare și piper și adaugă oregano și cimbru. Amestecă, mai lasă sosul puțin pe foc, până se formează bule la suprafață, apoi ia vasul de pe foc.

Începe să formezi rulourile. Pe fiecare foaie de lasagna fiartă, pune o felie e Emmental și o lingură de carne tocată, apoi rulează foaia. Continuă până când termini foile și umplutura.

Prăjește rulourile în ulei, pe toate părțile, până când pe foile de lasagna încep să apară pete albe. Scoate rulourile prăjite pe o farfurie pe care ai pus prosoape de hârtie, pentru a absorbi grăsimea în exces.

Servește rulourile cu sos de parmezan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *