Rulouri din foietaj cu chorizo și brânză de capră

Aceste rulouri sunt crocante și savuroase, meritând pe deplin a fi încercate. Sunt umplute cu chorizo și brânză de capră, iar alături am pregătit un sos delicios pe bază de ardei copt. Dacă sunteți în căutarea unor aperitive demne de o masă importantă, acestea ar fi numai bune!
Ingrediente necesare pentru rulouri din foietaj cu chorizo și brânză de capră
200 grame brânză de capră
50 grame chorizo, tocat
1 lingură chives, tocat
sare
piper
250 grame foi de plăcintă
unt topit
2 ardei copți, felii subțiri
4 căței usturoi
1 linguriță oregano
1 lingură pătrunjel, tocat
2 lingurițe suc de lămâie
1 ceapă roșie, sferturi
Cum să prepari rulouri din foietaj cu chorizo și brânză de capră
- Adaugă brânza de capră și salamul chorizo într-un bol mic și amestecă.
- Adaugă chives și asezonează cu sare și piper.
- Așază foile de plăcintă în grupuri de 5, ungând cea mai de sus foaie cu unt topit.
- Decupează în forme pătrate cu o latură de aproximativ 7-8 cm.
- Întinde 1-2 lingurițe de amestec de brânză de capră peste fiecare pătrățel și rulează-le.
- Așază-le apoi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Dă-le la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Scoate rulourile și mai unge-le cu untul topit. Dă-le din nou la cuptor pentru încă 5 minute.
- Pentru sos, adaugă ardeii copți, usturoiul, pătrunjelul, oregano-ul, sucul de lămâie și ceapa într-un blender și pasează până obții un sos omogen.
- Servește rulourile cu sosul de ardei.