Salată boeuf

Salata boeuf este nelipsită pe masele familiilor din România, astfel că nu puteam rata ocazia de a ne prezenta și noi versiunea proprie. Nu intrăm în detaliile referitoare la originea ei, spunem doar că deși numele te-ar încurca, nu este chiar atât de răspândită în Franța. Astfel că, dacă aveați dubii cu ce să umpleți o masă de Paște, vă sugerăm să mergeți cu ceva clasic.
Ingrediente necesare pentru salată boeuf
3 cartofi
2 morcovi
1 țelină
1 rădăcină pătrunjel
sare
400 grame carne de vită
5 castraveți în oțet
piper
250 grame maioneză
Cum să prepari salată boeuf
- Pune legumele la fiert într-o cratiță la foc mediu și fierbe-le timp de 30 de minute.
- Fierbe și carnea de vită în apă clocotită cu puțină sare timp de o oră.
- Toacă carnea mărunt cu un cuțit sau mărunțește-o într-un blender.
- Toacă apoi mărunt castraveții și legumele fierte.
- Amestecă legumele tocate și carnea de vită într-un bol de dimensiune mare.
- Asezonează cu sare și piper.
- Adaugă maioneza și amestecă bine.