Salată boeuf

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Salata boeuf este nelipsită pe masele familiilor din România, astfel că nu puteam rata ocazia de a ne prezenta și noi versiunea proprie. Nu intrăm în detaliile referitoare la originea ei, spunem doar că deși numele te-ar încurca, nu este chiar atât de răspândită în Franța. Astfel că, dacă aveați dubii cu ce să umpleți o masă de Paște, vă sugerăm să mergeți cu ceva clasic.

Ingrediente necesare pentru salată boeuf

3 cartofi

2 morcovi

1 țelină

1 rădăcină pătrunjel

sare

400 grame carne de vită

5 castraveți în oțet

piper

250 grame maioneză

 

Cum să gătești salată boeuf

  1. Pune legumele la fiert într-o cratiță la foc mediu și fierbe-le timp de 30 de minute.
  2. Fierbe și carnea de vită în apă clocotită cu puțină sare timp de o oră.
  3. Toacă carnea mărunt cu un cuțit sau mărunțește-o într-un blender.
  4. Toacă apoi mărunt castraveții și legumele fierte.
  5. Amestecă legumele tocate și carnea de vită într-un bol de dimensiune mare.
  6. Asezonează cu sare și piper.
  7. Adaugă maioneza și amestecă bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.