Salată boeuf

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Salata boeuf este nelipsită pe masele familiilor din România, astfel că nu puteam rata ocazia de a ne prezenta și noi versiunea proprie. Nu intrăm în detaliile referitoare la originea ei, spunem doar că deși numele te-ar încurca, nu este chiar atât de răspândită în Franța. Astfel că, dacă aveați dubii cu ce să umpleți o masă de Paște, vă sugerăm să mergeți cu ceva clasic.

Ingrediente necesare pentru salată boeuf

3 cartofi

2 morcovi

1 țelină

1 rădăcină pătrunjel

sare

400 grame carne de vită

5 castraveți în oțet

piper

250 grame maioneză

 

Salată boeuf - mod de preparare

  1. Pune legumele la fiert într-o cratiță la foc mediu și fierbe-le timp de 30 de minute.
  2. Fierbe și carnea de vită în apă clocotită cu puțină sare timp de o oră.
  3. Toacă carnea mărunt cu un cuțit sau mărunțește-o într-un blender.
  4. Toacă apoi mărunt castraveții și legumele fierte.
  5. Amestecă legumele tocate și carnea de vită într-un bol de dimensiune mare.
  6. Asezonează cu sare și piper.
  7. Adaugă maioneza și amestecă bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *