Salată cu brânză halloumi și pere coapte

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții
Salată cu brânză halloumi și pere coapte

Dacă vă plac salatele, mai ales cele gustoase, înseamnă că o să vă placă ce v-am pregătit! Salata noastră are ca temă toamna, iar pentru asta am ales două pere Santa Maria foarte zemoase. Le-am copt alături de puțină ceapă și le-am servit pe un pat de valeriană alături de unul dintre brânzeturile noastre preferate, și anume halloumi. Iar dacă simți nevoia de ceva crocant, adăugă și câteva alune prăjite în salată.

Ingrediente

2 pere Santa Maria

1 ceapă roșie

1 lingură ulei de măsline

50 grame brânză halloumi

30 grame valeriană

cimbru proaspăt (opțional)

1 mână alune prăjite (opțional)

 

Etape

  1. Taie perele în jumătăți și dă la o parte codița și miezul.
  2. Taie-le apoi în sferturi și mută-le într-un vas termorezistent. Fă la fel și cu ceapa și adaugă bucățile în vas.
  3. Toarnă puțin ulei de măsline și dă la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Adaugă brânza halloumi pe grătarul încins și gătește-o timp de 4 minute pe fiecare parte.
  5. Servește totul pe un pat de salată de valeriană, alături de puțin cimbru proaspăt și alune coapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *