Ingrediente necesare pentru salată cu orez, somon afumat și kale
100 grame orez pentru sushi
1 lingură oțet din vin
200 grame broccoli
4 frunze kale
1 avocado
2 lingurițe suc de lime
sare
piper
1 linguriță ghimbir ras
1 linguriță fulgi de ardei iute
100 grame somon afumat
Cum să gătești salată cu orez, somon afumat și kale
- Pune o cratiță mică la foc mediu și toarnă cam 300 ml de apă. Adaugă orezul și oțetul.
- Fierbe orezul timp de 10 minute cu capac.
- Lasă broccoli-ul și frunzele de kale să se blanșeze într-un bol umplut cu apă fierbinte.
- Adaugă un avocado într-un bol mediu alături de o linguriță de suc de lime, sare și piper. Pasează-l cu o furculiță.
- Separat, pregătește dressingul de salată. Amestecă mierea, sucul de lime rămas, sosul de soia, ghimbirul și fulgii de ardei.
- Adaugă legumele blanșate, orezul, avocadul și somonul afumat într-un bol de salată sau farfurie.
- Toarnă dressingul și amestecă ușor ingredientele.