Salată cu orez, somon afumat și kale

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Această salată cu orez, somon și kale este, am spune noi, un sushi deconstruit, având multe ingrediente în comun cu acesta. Este perfectă pentru o dietă sănătoasă întrucât adună laolaltă somon, orez, broccoli, kale și avocado. Totul este aromat cu puțin suc de lime, ghimbir și ardei iute. Dacă ești fan al bucătăriei asiatice, clar merită încercată!

Ingrediente necesare pentru salată cu orez, somon afumat și kale

100 grame orez pentru sushi

1 lingură oțet din vin

200 grame broccoli

4 frunze kale

1 avocado

2 lingurițe suc de lime

sare

piper

1 linguriță ghimbir ras

1 linguriță fulgi de ardei iute

100 grame somon afumat

Cum să gătești salată cu orez, somon afumat și kale

  1. Pune o cratiță mică la foc mediu și toarnă cam 300 ml de apă. Adaugă orezul și oțetul.
  2. Fierbe orezul timp de 10 minute cu capac.
  3. Lasă broccoli-ul și frunzele de kale să se blanșeze într-un bol umplut cu apă fierbinte.
  4. Adaugă un avocado într-un bol mediu alături de o linguriță de suc de lime, sare și piper. Pasează-l cu o furculiță.
  5. Separat, pregătește dressingul de salată. Amestecă mierea, sucul de lime rămas, sosul de soia, ghimbirul și fulgii de ardei.
  6. Adaugă legumele blanșate, orezul, avocadul și somonul afumat într-un bol de salată sau farfurie.
  7. Toarnă dressingul și amestecă ușor ingredientele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *