Salată cu somon marinat și pere
Somonul marinat în stil nordic, cunoscut și sub denumirea de gravlax, este un aperitiv extrem de gust. Chiar dacă durează ceva timp să se marineze, peștele capătă o aromă deosebită, și se poate consuma timp de mai multe zile. L-am servit într-o salată gustoasă cu câteva felii de pară și un dressing pe bază de citrice.
Ingrediente necesare pentru salată cu somon marinat și pere
200 grame file de somon
1 linguriță zahăr
2 lingurițe sare
1 legătură mărar, tocat
1 foaie de dafin
100 grame salată verde, tocată
sare
1 morcov, tăiat subțire
2 țeline apio, tocate
1 lingură ulei
2 lingurițe suc de lime
2 linguri suc de portocale
1 pară, felii subțiri
2 linguri semințe de rodie
Cum să prepari salată cu somon marinat și pere
- Așază somonul într-un vas de cuptor și acoperă-l cu zahăr, sare și mărar.
- Adaugă o foaie de dafin și acoperă-l cu folie. Dă-l la frigider pentru următoarele 3 zile, pentru a se marina.
- Scoate somonul, dă-i crusta de mărar, zahăr și sare la o parte, și taie-l în felii subțiri.
- Adaugă salata împreună cu morcovul și țelina apio într-un bol mare. Asezonează cu sare, ulei și amestec-o bine.
- Adaugă sucul de lime, cel de portocale, feliile de pară,semințele de rodie și somonul marinat.
- După ce vei amesteca salata, este gata de servire!