Salată de broccoli cu fulgi de migdale și rodie
Ah, ce salată bună urmează! E cu broccoli și cu ceapă roșie, dar nu lipsește nici brânza rasă și nici semințele de rodie. Pe acestea din urmă, poți să le sari dacă nu-ți convin, fiindcă înțelegem că nu oricine are răbdare să le mănânce. Salata noastră are și „cranț”, datorită fulgilor de migdale, iar aroma ei e irezistibilă mulțumită dressingului acrișor.
Ingrediente necesare pentru salată de broccoli cu fulgi de migdale și rodie
3 linguri fulgi de migdale
2 lingurițe muștar Dijon
1-2 căței de usturoi, zdrobiți
1 lingură oțet din cidru de mere
1-2 linguri ulei de măsline
sare de mare
150 grame broccoli, bucăți
1 ceapă roșie, mărunțită
2 linguri semințe de rodie
50 grame brânză Cheddar, rasă
Cum să prepari salată de broccoli cu fulgi de migdale și rodie
- Prăjește ușor fulgii de migdale într-o tigaie.
- Într-un castron mic, amestecă muștarul cu usturoiul, oțetul din cidru și uleiul de măsline. Adaugă și un pic de sare de mare.
- Într-un castron încăpător, adaugă broccoli și ceapa roșie, semințele de rodie și brânza rasă. Adaugă și semințele de migdale și toarnă deasupra dressingul. Amestecă și servește.