Salată de cartofi cu scrumbie afumată

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 3 porții

Salatele ar trebui consumate zilnic. Sunt ușor de preparat, sunt foarte sănătoase și, bineînțeles, sunt gustoase. Cât despre populara salată orientală, nu este nevoie de nici o prezentare. Iată o variantă a acesteia în care cartofii roșii și morcovii sunt combinați cu măr și scrumbie afumată împreună cu un dressing foarte simplu, aromatizat cu busuioc.

Ingrediente necesare pentru salată de cartofi cu scrumbie afumată

2 cartofi roșii

3 morcovi

500 ml apă

sare

1 linguriță busuioc uscat

piper

2 linguri ulei de măsline

1 măr, tăiat cubulețe

30 grame cană măsline fără sâmburi

1 scrumbie afumată, curățată și tăiată cubulețe

2 căței de usturoi, tăiați mărunt

1 lingură pătrunjel, tăiat mărunt

 

 

 

Cum să gătești salată de cartofi cu scrumbie afumată

  1. Pune cartofii și morcovii într-o oală cu apă sărată la foc potrivit, acoperă cu un capac și fierbe 15 minute.
  2. Prepară dressingul amestecând într-un castron busuiocul și uleiul de măsline împreună cu sare și piper după gust.
  3. Adaugă într-un castron mare morcovii feliați, cartofii tăiați cubulețe, mărul, măslinele, scrumbia și usturoiul.
  4. Asezonează cu pătrunjel, adaugă dressing-ul și amestecă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *