Ingrediente necesare pentru salată de cartofi cu scrumbie afumată
2 cartofi roșii
3 morcovi
500 ml apă
sare
1 linguriță busuioc uscat
piper
2 linguri ulei de măsline
1 măr, tăiat cubulețe
30 grame cană măsline fără sâmburi
1 scrumbie afumată, curățată și tăiată cubulețe
2 căței de usturoi, tăiați mărunt
1 lingură pătrunjel, tăiat mărunt
Cum să gătești salată de cartofi cu scrumbie afumată
- Pune cartofii și morcovii într-o oală cu apă sărată la foc potrivit, acoperă cu un capac și fierbe 15 minute.
- Prepară dressingul amestecând într-un castron busuiocul și uleiul de măsline împreună cu sare și piper după gust.
- Adaugă într-un castron mare morcovii feliați, cartofii tăiați cubulețe, mărul, măslinele, scrumbia și usturoiul.
- Asezonează cu pătrunjel, adaugă dressing-ul și amestecă.