Salată de conopidă cu maioneză
Conopida fiartă, cu textura ei cea fină, este numai bună pentru o salată caldă. Însă ce-ar fi conopida goală altfel decât o mâncare sănătoasă dar fadă? Haide s-o înveselim puțin cu maioneză piperată și usturoiată și cu ceapă verde. Și tot pentru aromă, vom fierbe conopida în lapte.
Ingrediente necesare pentru salată de conopidă cu maioneză
1 conopidă
lapte
sare
piper
1/2 cană maioneză cu piper
1 lingură muștar
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
piper
ceapă verde, tocată
Cum să prepari salată de conopidă cu maioneză
- Desfă conopida și fierbe-o într-o oală cu lapte la foc mic, asezonând cu sare și piper.
- Strecoar-o și las-o deoparte.
- Amestecă maioneza cu muștarul și usturoiul, adăugând piper.
- Amestecă conopida fiartă cu acest sos.
- Servește salata presărată cu ceapă verde.