Salată de creveți cu avocado
Cu ce să servim creveții trași la tigaie, de data asta? Cu roșie și avocado tăiate cubulețe ar fi o idee nemaipomenită. Creveții îi facem iuți și îi upgradăm cu pătrunjel și suc de lămâie, avocado îl combinăm cu suc de portocale și lămâie și cu usturoi. Atenție, nu folosim decât ulei de măsline!
Ingrediente necesare pentru salată de creveți cu avocado
1.5 lingură ulei de măsline
200 g creveți
piper
1 linguriță fulgi de chili
1-2 linguri pătrunjel, tocat
3 lingurițe suc de lămâie
2-3 crenguțe rozmarin
1 roșie, cubulețe
sare de mare
1 avocado, cubulețe
1 lingură suc de portocale
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să prepari salată de creveți cu avocado
- Trage creveții la tigaie în uleiul de măsline (1 lingură), cam 3-4 minute, apoi pune-i într-un castron mai mare.
- Asezonează cu piper, adaugă fulgii de chili, pătrunjelul, 2 lingurițe din sucul de lămâie și rozmarinul, stropește cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi amestecă.
- Acoperă cu folie de plastic și lasă la marinat 1 oră.
- Pune roșia cubulețe într-un castron mai mic, sărează cu sare de mare și amestecă.
- Pune cubulețele de avocado într-un alt castronaș, stropește-le cu sucul de lămâie rămas, cu sucul de portocale și cu uleiul de măsline rămas, adaugă usturoiul și amestecă. Pune și un pic de sare.
- Servește salata de roșie și cea de avocado împreună cu creveții.