Ingrediente necesare pentru salată de creveți cu avocado
1.5 lingură ulei de măsline
200 g creveți
piper
1 linguriță fulgi de chili
1-2 linguri pătrunjel, tocat
3 lingurițe suc de lămâie
2-3 crenguțe rozmarin
1 roșie, cubulețe
sare de mare
1 avocado, cubulețe
1 lingură suc de portocale
2 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să gătești salată de creveți cu avocado
- Trage creveții la tigaie în uleiul de măsline (1 lingură), cam 3-4 minute, apoi pune-i într-un castron mai mare.
- Asezonează cu piper, adaugă fulgii de chili, pătrunjelul, 2 lingurițe din sucul de lămâie și rozmarinul, stropește cu 1 linguriță de ulei de măsline, apoi amestecă.
- Acoperă cu folie de plastic și lasă la marinat 1 oră.
- Pune roșia cubulețe într-un castron mai mic, sărează cu sare de mare și amestecă.
- Pune cubulețele de avocado într-un alt castronaș, stropește-le cu sucul de lămâie rămas, cu sucul de portocale și cu uleiul de măsline rămas, adaugă usturoiul și amestecă. Pune și un pic de sare.
- Servește salata de roșie și cea de avocado împreună cu creveții.