Ingrediente necesare pentru salată de fasole boabe cu sos de muștar
300 grame fasole albă
2 litri apă
2 morcovi
1 păstârnac, tăiat în 4 pe lungime
1 ceapă, înjumătățită
sare
piper
1 lingură muștar
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță oțet
½ gogoșar în oțet, tăiat allumette
1 ceapă roșie, feliată
mărar
Cum să gătești salată de fasole boabe cu sos de muștar
- Pune fasolea într-o oală, adaugă 1 litru de apă și fierbe-o la foc mediu 30 de minute.
- Strecoar-o, apoi fierbe-o din nou într-un litru de apă pentru încă 30 de minute.
- Adaugă morcovii, păstârnacul și ceapa, asezonează cu sare, apoi acoperă cu capacul și mai fierbe 30 de minute.
- Transferă fasolea într-un castron încăpător și las-o să se mai răcească.
- Amestecă într-un castronaș un pic de sare și piper împreună cu muștarul, uleiul de măsline și oțetul.
- Amestecă într-un castron fasolea fiartă, gogoșarul și ceapa roșie.
- Servește salata garnisită cu mărar și cu sos de muștar pe deasupra.