Ingrediente necesare pentru salată de orez brun cu castravete și migdale
2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, feliată
150 grame orez brun
sare
piper
1 ½ căni apă
1-2 castraveți, decojiți și tăiați cubulețe
1 linguriță coajă rasă de lămâie
½ cană migdale, zdrobite
1 lingură pătrunjel, tocat
Cum să gătești salată de orez brun cu castravete și migdale
- Călește ceapa într-o cratiță, în uleiul de măsline.
- Adaugă orezul, asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
- Toarnă apa și dă în fiert, apoi acoperă și fierbe la foc mic 25 minute.
- Ia de pe foc, amestecă un pic și transferă orezul într-un castron.
- Adaugă castravetele, coaja rasă de lămâie, migdalele și pătrunjelul. Amestecă și servește imediat.