Salată de orez brun cu castravete și migdale

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 8 porții

Orezul mai poate fi servit și integrat într-o salată călduță. În cazul de față am fiert orez brun pe care l-am aromatizat trăgându-l înainte prin ceapă călită în ulei de măsline. Apoi am făcut ceea ce face oricine când face salată, adică am amestecat cu celelalte ingrediente: castraveți, migdale (o, da!) și pătrunjel. Rezultatul? Ceva delicios, care poate fi situat între salată și fel principal (sau garnitură, nu?).

Ingrediente necesare pentru salată de orez brun cu castravete și migdale

2 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă, feliată
150 grame orez brun
sare
piper
1 ½ căni apă
1-2 castraveți, decojiți și tăiați cubulețe
1 linguriță coajă rasă de lămâie
½ cană migdale, zdrobite
1 lingură pătrunjel, tocat

Cum să prepari salată de orez brun cu castravete și migdale

  1. Călește ceapa într-o cratiță, în uleiul de măsline.
  2. Adaugă orezul, asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
  3. Toarnă apa și dă în fiert, apoi acoperă și fierbe la foc mic 25 minute.
  4. Ia de pe foc, amestecă un pic și transferă orezul într-un castron.
  5. Adaugă castravetele, coaja rasă de lămâie, migdalele și pătrunjelul. Amestecă și servește imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *