Salată de pui cu măr verde și maioneză

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 3 porții

Știu precis că ai mai mâncat salată de pui. Ce-ai zice să o faci și mai bună decât ultima dată? Uite cum: fierbe carnea cu felii de lămâie și mărar, apoi taie-o în cubulețe mici-mici. În compoziție mai adaugă, în afară de ceapă și maioneză, și măr verde, țelină Apio și suc de lămâie. Iar dacă folosești sare de mare și dacă îți faci propria maioneză, cu ulei de măsline, atunci ai o rețetă potrivită pentru dieta Paleo.

Ingrediente necesare pentru salată de pui cu măr verde și maioneză

300 grame pulpe dezosate de pui
sare de mare
piper
3-4 felii lămâie
mărar
apă
1-2 tulpini țelină Apio, tocate
1 ceapă roșie, mărunțită
1 măr verde, cubulețe
2 linguri maioneză
1-2 linguri suc de lămâie
sare de mare
piper

Cum să gătești salată de pui cu măr verde și maioneză

  1. Pune pulpele într-o oală, asezonează cu sare de mare și piper, adaugă feliile de lămâie și mărar după gust. Acoperă cu apă și dă în fiert.
  2. Acoperă și fierbe la foc mic 20 minute.
  3. Taie carnea cubulețe și pune-o într-un castron.
  4. Adaugă țelina verde, ceapa, mărul, maioneza și sucul de lămâie. Asezonează cu sare de mare și piper, apoi amestecă bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *