Salată de pui cu portocală și cușcuș
O salată foarte simplă, în care regăsim câteva elemente ale bucătăriei nord-africane. Aceasta sunt cușcușul și portocala, lângă care am adăugat și puțin piept de pui. Acesta poate fi fiert sau, de ce nu, pe grătar. Veți avea nevoie și de un dressing, și am ales unul cu arome citrice de portocală și lămâie. Poftă bună!
Ingrediente necesare pentru salată de pui cu portocală și cușcuș
60 grame cușcuș
1 lingură suc de lămâie
1 lingură suc de portocale
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
1 portocală, felii subțiri
100 grame piept de pui gătit
Cum să prepari salată de pui cu portocală și cușcuș
- Lasă cușcușul la înmuiat timp de 7 minute în apă fierbinte.
- Amestecă într-un bol sucul de lămâie, cel de portocală și uleiul de măsline.
- Asezonează cu sare și piper după gust. Acesta va fi dressingul salatei.
- Separat, amestecă într-un bol cușcușul cu feliile de portocală și pieptul de pui.
- Toarnă dressingul și amestecă bine.