Salată de toamnă cu sfeclă
Toamna vine la pachet cu numeroase ingrediente și idei noi de rețete delicioase. Haideți astăzi să preparăm o salata ușoară. Sfecla este unul din cele mai sănătoase ingrediente, fiind o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți. O servim în această salată de toamnă cu nuci, valeriană și brânză de capră. Este ideală pentru o cină ușoară.
Ingrediente necesare pentru salată de toamnă cu sfeclă
1 sfeclă roșie
1 lingură ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
1 linguriță busuioc uscat
50 grame valeriană
50 grame sfeclă fiartă
30 grame nuci
20 grame brânză de capră
lămâie, (opțional)
cimbru proaspăt, (opțional)
Cum să prepari salată de toamnă cu sfeclă
- Curăță sfecla și taie-o în felii subțiri.
- Amestecă într-un bol mic uleiul de măsline, oțetul balsamic și busuiocul.
- Așază valeriana într-un bol de salată și adaugă sfecla fiartă, nucile și sfecla crudă.
- Toarnă dressingul cu o linguriță. La final presară puțină brânză de capră.
- Opțional, poți servi salata cu felii de lămâie și câteva fire de cimbru proaspăt.