Salată de ton cu cartofi copți

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 3 porții

Ca fel principal avem astăzi salată de ton cu porumb, roșii și ceapă verde. Fiindcă peștele și lămâia fac casă bună împreună, am aromatizat salata cu suc de lămâie. Dar asta nu-i tot. Vom servi salata cu cartofi copți pe care, în prealabil, i-ai condimentat binișor. La masă, deci!

Ingrediente necesare pentru salată de ton cu cartofi copți

3-4 cartofi, cuburi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță tarhon
1 linguriță curry
200-250 grame ton la conservă
1 lingură suc de lămâie
1 ceapă verde, tocată
1/2 cană porumb (la conservă)
4-5 roșii cherry, tăiate în patru
sare
piper

Cum să gătești salată de ton cu cartofi copți

  1. Pune cartofii cuburi într-un castron mare, stropește-i cu uleiul de măsline, presară-i cu usturoiul pudră, tarhonul și curry, apoi amestecă-i bine.
  2. Transferă-i într-un vas de copt tapetat cu hârtie pergament și dă-i la cuptor 25 minute la 190ºC.
  3. Într-un bol, amestecă tonul cu sucul de lămâie, ceapa verde, porumbul și roșiile cherry, asezonând cu sare și piper.
  4. Servește cartofii copți și salata împreună.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *