Salată Panzanella

  • Dificultate: Mică
  • 25 de minute
  • 2 porții

Credeți că puteți spune nu acestei salate Panzanella? Este foarte ușor de făcut și ideal de servit într-o zi toridă de vara. Elementele de baza ale salatei sunt dovlecei, roșii, ceapă, usturoi, și crutoane. Și, bineînțeles, nu uitați de dressing.

Ingrediente necesare pentru salată Panzanella

3 lingurițe ulei de măsline

2 felii pâine toast, cubulețe

1 lingură ulei de măsline

1 dovlecel, tăiat în felii subțiri

1 lingură oțet din vin roșu

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță coajă de lămâie

sare

piper

1 roșie mare, cubulețe

1 ceapă roșie, cubulețe

2 căței usturoi, cubulețe

Cum să prepari salată Panzanella

  1. Încinge o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic. Adaugă cubulețele de toast și gătește-le timp de 2 minute. Lasă deoparte.
  2. Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie la foc mic. Adaugă feliile de zucchini și gătește-le timp de 3 minute. Lasă-le deoparte.
  3. Amestecă oțetul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, și restul de ulei de măsline într-un bol mic. Adaugă sare, piper, și amestecă cu o linguriță.
  4. Adaugă feliile de zucchini, roșia, ceapă roșie, usturoiul și crutoanele într-un bol. Toarnă dressingul și amestecă folosind două spatule. Acoperă salată cu o folie și las-o la frigider timp de 10 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *