Salată Panzanella
Credeți că puteți spune nu acestei salate Panzanella? Este foarte ușor de făcut și ideal de servit într-o zi toridă de vara. Elementele de baza ale salatei sunt dovlecei, roșii, ceapă, usturoi, și crutoane. Și, bineînțeles, nu uitați de dressing.
Ingrediente necesare pentru salată Panzanella
3 lingurițe ulei de măsline
2 felii pâine toast, cubulețe
1 lingură ulei de măsline
1 dovlecel, tăiat în felii subțiri
1 lingură oțet din vin roșu
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță coajă de lămâie
sare
piper
1 roșie mare, cubulețe
1 ceapă roșie, cubulețe
2 căței usturoi, cubulețe
Cum să prepari salată Panzanella
- Încinge o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic. Adaugă cubulețele de toast și gătește-le timp de 2 minute. Lasă deoparte.
- Încinge o linguriță de ulei într-o tigaie la foc mic. Adaugă feliile de zucchini și gătește-le timp de 3 minute. Lasă-le deoparte.
- Amestecă oțetul, sucul de lămâie, coaja de lămâie, și restul de ulei de măsline într-un bol mic. Adaugă sare, piper, și amestecă cu o linguriță.
- Adaugă feliile de zucchini, roșia, ceapă roșie, usturoiul și crutoanele într-un bol. Toarnă dressingul și amestecă folosind două spatule. Acoperă salată cu o folie și las-o la frigider timp de 10 minute.