Salată pe băț

  • Dificultate: Foarte mică
  • 15 minute
  • 4 porții

Un castron cu salată sau o înghețată pe băț? O salată pe băț! Mai exact, ingredientele pentru o salată grecească simplă pot fi servite trase pe țepușe pentru aperitive. Dar asta nu înainte de a aromatiza brânza cum trebuie, cu ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, mărar și pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru salată pe băț

100 grame brânză feta, cuburi
1 lingură ulei de măsline extra virgin
2 lingurițe suc de lămâie
1 cățel de usturoi, zdrobit
2-3 lingurițe mărar, mărunțit
2-3 lingurițe pătrunjel, mărunțit
sare
piper
5-6 roșii cherry, tăiate pe jumate
1 castravete, feliat
1/2 cană măsline Kalamata fără sâmburi

Salată pe băț - mod de preparare

  1. Pune cubulețele de feta într-un castron mai mic, stropește-le cu uleiul de măsline și cu sucul de lămâie, adaugă usturoiul, mărarul și pătrunjelul, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă.
  2. Înfige cuburile în țepușe pentru aperitive alături de roșiile cherry, de castravete și de măsline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *