Salată pe băț
Un castron cu salată sau o înghețată pe băț? O salată pe băț! Mai exact, ingredientele pentru o salată grecească simplă pot fi servite trase pe țepușe pentru aperitive. Dar asta nu înainte de a aromatiza brânza cum trebuie, cu ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, mărar și pătrunjel.
Ingrediente necesare pentru salată pe băț
100 grame brânză feta, cuburi
1 lingură ulei de măsline extra virgin
2 lingurițe suc de lămâie
1 cățel de usturoi, zdrobit
2-3 lingurițe mărar, mărunțit
2-3 lingurițe pătrunjel, mărunțit
sare
piper
5-6 roșii cherry, tăiate pe jumate
1 castravete, feliat
½ cană măsline Kalamata fără sâmburi
Cum să prepari salată pe băț
- Pune cubulețele de feta într-un castron mai mic, stropește-le cu uleiul de măsline și cu sucul de lămâie, adaugă usturoiul, mărarul și pătrunjelul, asezonează cu sare și piper, apoi amestecă.
- Înfige cuburile în țepușe pentru aperitive alături de roșiile cherry, de castravete și de măsline.