Salată Waldorf

  • Dificultate: Foarte mică
  • 20 de minute
  • O porție

Salata Waldorf a fost servită prima oară în celebrul hotel Waldorf (acum și Astoria). Este o salată aperitiv, care se bazează pe asocierea dintre fructe și nuci. Ne-am îndepărtat puțin de la rețeta clasică, și am înlocuit strugurii cu ananasul la conservă. Alt element nou sunt fructele uscate înmuiate în coniac, care vor aduce un gust total nou salatei. Poftă bună!

Ingrediente necesare pentru salată Waldorf

3 linguri mix de fructe uscate

30 ml coniac

250 grame ananas la conservă, cubulețe

1/2 țelină apio, dată pe răzătoare

1 măr, dat pe răzătoare

4 linguri nuci, mărunțite

 

Cum să gătești salată Waldorf

  1. Adaugă fructele uscate într-un bol mic și toarnă coniacul peste ele. Lasă-le la înmuiat timp de 15 minute.
  2. Adaugă ananasul, țelina apio și mărul într-un bol și amestecă-le.
  3. Stoarce fructele uscate și adaugă-le în bolul de salată.
  4. Adaugă la final nucile mărunțite și salata este gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *