Sandviș cu porc și cartofi copți

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Deseori cartofii înlocuiesc pâinea. Atunci când îi ai ca garnitură, nu mai mănânci pâine, nu-i așa? Dar ți-ai imaginat vreodată că îi poți folosi și la sandvișuri? Nu trebuie decât să coci feliile de cartof în cuptor și apoi să pui între ele restul de ingrediente pentru sandviș.

Ingrediente necesare pentru sandviș cu porc și cartofi copți

1 cartof mare

sare

piper

½ linguriță oregano uscat

1 lingură ulei de măsline

200 grame mușchiuleț de porc

1 linguriță amestec de condimente cajun

ulei pentru prăjit

2 linguri ketchup

1 frunză salată verde

1 roșie, feliată

1 ardei iute, feliat

1 ridiche, feliată

6 castraveți murați mici

Cum să prepari sandviș cu porc și cartofi copți

  1. Preîncălzește cuptorul la 180⁰C.
  2. Spală bine cartoful și taie-l în 4 felii orizontale aproximativ egale.
  3. Pune feliile de cartof într-un vas termorezistent și presară-le cu sare, piper și oregano. Stropește cu ulei de măsline.
  4. Dă vasul la cuptor pentru 25 de minute, până când cartofii sunt copți.
  5. Între timp, taie pe lungime mușchiulețul de porc în 2 fâșii egale. Presară peste ele sare și amestec de condimente cajun. Freacă bine pe ambele părți.
  6. Încinge ulei într-o tigaie, la foc mediu, și prăjește mușchiulețul de porc pe fiecare parte pentru aproximativ 4-6 minute. Când e gata, pune carnea de porc deoparte.
  7. Asamblează 2 sandvișuri: pune ketchup pe două dintre feliile de cartof, urmând să pui salată verde, mușchiuleț de porc prăjit, câte 2 felii de roșie, 3-4 felii de ardei iute, 2-3 felii de ridiche și castraveți murați. Pune și ultimele felii de cartof copt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *