Sandviș cu somon marinat

  • Dificultate: Mică
  • 15 minute
  • 3 porții

În această rețetă veți afla cum se prepară celebrul somon marinat în stil nordic, și anume gravlax. Însă asta nu e tot. Vei afla și o rețetă delicioasă de sandviș, cu o chiflă crocantă și cremă de brânză aromată cu lime și boabe de piper. Este un sandviș gustos și sănătos în același timp!

Ingrediente necesare pentru sandviș cu somon marinat

200 grame file de somon

1 linguriță zahăr

2 lingurițe sare

1 legătură mărar, tocat

1 foaie de dafin

150 grame cremă de brânză

1 linguriță chives, tocat

1 linguriță boabe de piper roșu, zdrobite

1 linguriță suc de lime

3 chifle

Cum să prepari sandviș cu somon marinat

  1. Așază somonul într-un vas de cuptor și acoperă-l cu zahăr, sare și mărar.
  2. Adaugă o foaie de dafin și acoperă-l cu folie. Dă-l la frigider pentru următoarele 3 zile, pentru a se marina.
  3. Scoate somonul, dă-i crusta de mărar, zahăr și sare la o parte, și taie-l în felii subțiri.
  4. Amestecă într-un bol mare crema de brânză cu chives, boabe de piper și sucul de lime.
  5. Taie chiflele pe din două și întinde crema de brânză. Adaugă puțin pește marinat și sandvișul tău este gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *