Sandviș muffuletta cu mortadella și legume coapte

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 2 porții

Stiți ce este muffuletta? Este un sandviș foarte popular în America, în special în statul american Louisiana. Cei care îl servesc cel mai des sunt imigranții italieni. Umpluturile sunt diverse, de la mezeluri la brânzeturi sau legume. Versiunea noastră conține mortadella, brânză Cheddar și legume la cuptor. Delicios!

Ingrediente necesare pentru sandviș muffuletta cu mortadella și legume coapte

1 zucchini, felii subțiri

1 ardei gras, felii subțiri

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

1 pâine rotundă, aproximativ 300-400 de grame

3 linguri sos salsa

1 mână busuioc proaspăt

5 felii mortadella

5 felii brânză Cheddar

Cum să prepari sandviș muffuletta cu mortadella și legume coapte

  1. Adaugă feliile de zucchini și de ardei gras într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  2. Presară puțină sare, piper și ulei de măsline. Dă legumele la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.
  3. Taie partea de sus a pâinii și scoate-i miezul.
  4. Asamblează sandvișul: așază în straturi ingredientele, respectiv legumele coapte, sosul salsa, frunzele de busuioc, feliile de mortadella și Cheddar.
  5. La final, acoperă sandvișul cu partea lui de sus și înfășoară-l în folie de plastic.
  6. Dă sandvișul la frigider pentru 30 de minute înainte de a îl servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *