Sandwich cu creveți (Po-Boy)
Sandwichul Po-Boy este tradițional din regiunea Louisiana a Americii de Nord. Acea zonă are o identitate proprie, fiind un loc în care s-au așezat de-a lungul timpului imigranții francezi, care și-au lăsat amprenta asupra tradițiilor culinare. Sandwichul acesta servit în baghetă are o grămadă de variațiuni, însă cea cu creveți pane ni s-a părut cea mai autentică. Încercați și nu veți regreta!
Ingrediente necesare pentru sandwich cu creveți (Po-Boy)
2 ouă
2 lingurițe condimente Cajun
250 grame creveți
făină (pentru crustă)
panko (pentru crustă)
2 linguri ulei
1 lingură maioneză
2 linguri smântână
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță sos Worcester
sare
piper
2 căței de usturoi, zdrobiți
2 baghete
salată verde
1 roșie, felii subțiri
Cum să prepari sandwich cu creveți (Po-Boy)
- Bate ouăle într-un bol mare împreună cu o linguriță de condimente cajun. Adaugă creveții și acoperă-i cu amestecul de ou.
- Dă creveții prin amestecul de ou și panko.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă creveții și prăjește-i timp de 3 minute. Aceștia ar trebuie să fie crocanți pe ambele părți.
- Pentru sos, amestecă într-un bol maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sosul de soia și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și condimente Cajun.
- Asamblează sandwichurile. Taie baghetele pe mijloc și unge-le pe ambele părți cu sos. Adaugă creveții, salata verde și feliile de roșie.
- Poftă bună!