Sandwich cu creveți (Po-Boy)

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Sandwichul Po-Boy este tradițional din regiunea Louisiana a Americii de Nord. Acea zonă are o identitate proprie, fiind un loc în care s-au așezat de-a lungul timpului imigranții francezi, care și-au lăsat amprenta asupra tradițiilor culinare. Sandwichul acesta servit în baghetă are o grămadă de variațiuni, însă cea cu creveți pane ni s-a părut cea mai autentică. Încercați și nu veți regreta!

Ingrediente necesare pentru sandwich cu creveți (Po-Boy)

2 ouă

2 lingurițe condimente Cajun

250 grame creveți

făină (pentru crustă)

panko (pentru crustă)

2 linguri ulei

1 lingură maioneză

2 linguri smântână

1 linguriță suc de lămâie

1 linguriță sos Worcester

sare

piper

2 căței de usturoi, zdrobiți

2 baghete

salată verde

1 roșie, felii subțiri

 

Cum să gătești sandwich cu creveți (Po-Boy)

  1. Bate ouăle într-un bol mare împreună cu o linguriță de condimente cajun. Adaugă creveții și acoperă-i cu amestecul de ou.
  2. Dă creveții prin amestecul de ou și panko.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă creveții și prăjește-i timp de 3 minute. Aceștia ar trebuie să fie crocanți pe ambele părți.
  5. Pentru sos, amestecă într-un bol maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sosul de soia și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și condimente Cajun.
  6. Asamblează sandwichurile. Taie baghetele pe mijloc și unge-le pe ambele părți cu sos. Adaugă creveții, salata verde și feliile de roșie.
  7. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.