Sandwich cu creveți (Po-Boy)

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Sandwichul Po-Boy este tradițional din regiunea Louisiana a Americii de Nord. Acea zonă are o identitate proprie, fiind un loc în care s-au așezat de-a lungul timpului imigranții francezi, care și-au lăsat amprenta asupra tradițiilor culinare. Sandwichul acesta servit în baghetă are o grămadă de variațiuni, însă cea cu creveți pane ni s-a părut cea mai autentică. Încercați și nu veți regreta!

Ingrediente necesare pentru sandwich cu creveți (Po-Boy)

2 ouă

2 lingurițe condimente Cajun

250 grame creveți

făină (pentru crustă)

panko (pentru crustă)

2 linguri ulei

1 lingură maioneză

2 linguri smântână

1 linguriță suc de lămâie

1 linguriță sos Worcester

sare

piper

2 căței de usturoi, zdrobiți

2 baghete

salată verde

1 roșie, felii subțiri

 

Cum să prepari sandwich cu creveți (Po-Boy)

  1. Bate ouăle într-un bol mare împreună cu o linguriță de condimente cajun. Adaugă creveții și acoperă-i cu amestecul de ou.
  2. Dă creveții prin amestecul de ou și panko.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  4. Adaugă creveții și prăjește-i timp de 3 minute. Aceștia ar trebuie să fie crocanți pe ambele părți.
  5. Pentru sos, amestecă într-un bol maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sosul de soia și usturoiul. Asezonează cu sare, piper și condimente Cajun.
  6. Asamblează sandwichurile. Taie baghetele pe mijloc și unge-le pe ambele părți cu sos. Adaugă creveții, salata verde și feliile de roșie.
  7. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *