Sarmale vegetariene în foaie de ștevie

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 5 porții

Suntem siguri că vă plac sarmalele, dar ce părere aveți despre cele vegetariene? Cu puțină atenție și pricepere în bucătărie, pot fi măcar la fel de bune ca cele cu carne. Umplutura acestor sarmale este cu linte, orez și brânză de vaci, totul aromat cu usturoi și mentă. Dar nu am discutat despre foile de sarmale. Am folosit foaie de ștevie, pe care am ales-o datorită gustului ușor acrișor.

Ingrediente necesare pentru sarmale vegetariene în foaie de ștevie

1 legătură ștevie

250 grame linte verde, fiartă

250 grame orez negru, fiert

2 căței usturoi, zdrobiți

sare

1 linguriță mentă proaspătă

piper

150 grame brânză de vaci

2 linguri ulei de măsline

250 grame sos de roșii cu busuioc

30 grame parmezan ras

 

Cum să gătești sarmale vegetariene în foaie de ștevie

  1. Desprinde frunzele de ștevie și fierbe-o timp de 2 minute.
  2. Scoate frunzele cu o spatulă și lasă-le să se răcească.
  3. Adaugă într-un bol mare lintea și orezul negru. Adaugă usturoiul, sare, menta, brânza de vaci și ulei de măsline.
  4. Amestecă cu o spatulă ca să omogenizezi.
  5. Înfășoară câte 2-3 linguri de compoziție în câte o frunză de ștevie, formând sarmale de dimensiune potrivită.
  6. Așază sarmalele într-un vas termorezistent și toarnă peste ele sosul de roșii.
  7. Presară puțin parmezan ras și dă sarmalele la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *