Sărmăluțe moldovenești

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore și 15 minute
  • 7 porții

Ce face ca sărmăluțele moldovenești să fie atât de speciale? Pe lângă dimensiunile mici, merită să menționăm folosirea unei mari cantități de roșii (pastă și sos în cazul nostru), pe lângă clasica varză murată. Serviți aceste sărmăluțe musai cu mămăliguță și, dacă vă ține, cu ardei iute. În caz că vă rămâne varză murată tocată, păstrați-o la rece pentru alte minuni gastronomice. E tare sănătoasă.

Ingrediente necesare pentru sărmăluțe moldovenești

1 lingură ulei

3 cepe, mărunțite

2 morcovi, tăiați brunoise

1 ardei gras roșu, tăiat brunoise

1 lingură pastă de tomate

500 grame carne tocată de porc

200 grame orez cu bob rotund

piper

1 linguriță pătrunjel, tocat

sare

1 varză murată

cimbru

foi de dafin

apă fiartă

1 cană sos de roșii

Cum să prepari sărmăluțe moldovenești

  1. Călește ceapa în ulei la foc mic spre potrivit.
  2. Adaugă morcovii și ardeiul gras și amestecă. Adaugă pasta de tomate, amestecă și mai gătește 1-2 minute.
  3. Transferă compoziția într-un castron încăpător și adaugă carnea de porc și orezul. Asezonează cu piper, pătrunjel și sare, apoi amestecă cu mâna.
  4. Taie din varza murată foițe de mărimea palmei, apoi învelește sărmăluțele. Noi ne-am hotărât pentru 35 de bucăți. Toacă restul de varză și pune-l în alt castron.
  5. Așterne un strat de varză tocată pe fundul unei oale (de preferință din lut), apoi așază sărmăluțele înăuntru în straturi. Adaugă cimbru și foi de dafin, după gust.
  6. Toarnă deasupra apă fiartă, acoperă cu un alt strat de varză murată tocată, adaugă sosul de roșii, acoperă și bagă la cuptor 90 de minute la 150⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *