Ingrediente necesare pentru sărmăluțe moldovenești
1 lingură ulei
3 cepe, mărunțite
2 morcovi, tăiați brunoise
1 ardei gras roșu, tăiat brunoise
1 lingură pastă de tomate
500 grame carne tocată de porc
200 grame orez cu bob rotund
piper
1 linguriță pătrunjel, tocat
sare
1 varză murată
cimbru
foi de dafin
apă fiartă
1 cană sos de roșii
Cum să gătești sărmăluțe moldovenești
- Călește ceapa în ulei la foc mic spre potrivit.
- Adaugă morcovii și ardeiul gras și amestecă. Adaugă pasta de tomate, amestecă și mai gătește 1-2 minute.
- Transferă compoziția într-un castron încăpător și adaugă carnea de porc și orezul. Asezonează cu piper, pătrunjel și sare, apoi amestecă cu mâna.
- Taie din varza murată foițe de mărimea palmei, apoi învelește sărmăluțele. Noi ne-am hotărât pentru 35 de bucăți. Toacă restul de varză și pune-l în alt castron.
- Așterne un strat de varză tocată pe fundul unei oale (de preferință din lut), apoi așază sărmăluțele înăuntru în straturi. Adaugă cimbru și foi de dafin, după gust.
- Toarnă deasupra apă fiartă, acoperă cu un alt strat de varză murată tocată, adaugă sosul de roșii, acoperă și bagă la cuptor 90 de minute la 150⁰C.