Sărmăluțe-n foi de viță cu orez, nucă și stafide

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 40 de minute
  • 4 porții

Ce spuneți de niște sărmăluțele în foi de viță? O rețetă de post atât de tradițională, mai rar. Iată o variantă în care, pe lângă orez, mai apar nuci, stafide, țelină și morcov deopotrivă. Puteți s-o încercați și voi, iar când sunt gata, cel mai bine serviți-le cu smântână.

Ingrediente necesare pentru sărmăluțe-n foi de viță cu orez, nucă și stafide

1 lingură ulei

1 ceapă mare, mărunțită

½ rădăcină țelină, rasă

1 morcov ras

200 grame orez

2 linguri apă

2 linguri suc de roșii

sare

piper

100 grame stafide

50 grame nucă măcinată

18-20 frunze de viță de vie

Cum să prepari sărmăluțe-n foi de viță cu orez, nucă și stafide

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, apoi călește împreună ceapa, țelina și morcovul ras 15 minute.
  2. Dă focul la potrivit, adaugă treptat orezul, apa și sucul de roșii și amestecă. Asezonează cu sare și piper și mai gătește 3-4 minute.
  3. Ia de pe foc și completează cu stafidele și nuca măcinată. Amestecă.
  4. Înfășoară cam o linguriță de compoziție într-o frunză de viță. Nouă ne-au ieșit 16 până la urmă.
  5. Așază-le într-un vas de ceramică pentru copt încăpător, acoperă-le cu 3-4 frunze de viță, toarnă cam 1/2 de cană de apă în vas, apoi bagă-le la cuptor 60 minute la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *