Scoici în unt cu bacon și sos de lămâie

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 4 porții

Când ai mâncat ultima dată scoici? Îți propunem scoici sotate în unt ghee, servite cu bacon prăjit la cuptor și cu un simplu și minunat sos de unt și suc de lămâie. Noi am folosit scoici Saint Jacques, dar tu poți folosi orice fel de scoici.

Ingrediente necesare pentru scoici în unt cu bacon și sos de lămâie

8 felii bacon fără nitriți, lungi
3 linguri ghee
½ kg carne de scoici Saint Jacques
sare de mare
piper
2 linguri suc de lămâie

Cum să prepari scoici în unt cu bacon și sos de lămâie

  1. Așază feliile de bacon într-o tavă de copt pe hârtie pergament, apoi lasă la cuptor 20 minute la 185⁰C.
  2. Încinge untul ghee într-o tigaie, adaugă carnea de scoici și asezonează cu sare de mare și piper.
  3. Gătește 1-2 minute pe fiecare parte, apoi pune-le pe o farfurie.
  4. Toarnă sucul de lămâie peste lichidul din tigaie. Amestecă bine cam 1 minut.
  5. Servește scoicile cu sos de lămâie și cu bacon prăjit deasupra. Poți pune și câteva felii de lime sau de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *