Scovergi ardelenești cu cartofi și brânză
Bucătăria din Ardeal este recunoscută ca fiind una cu preparate foarte savuroase. Astfel, această rețetă de mai jos este perfectă pentru a vă exemplifica asta. Aceste scovergi au un aluat crocant pe exterior dar pufos în interior, și o umplutură delicioasă cu brânză de burduf sărată și pătrunjel. Faceți cât mai multe, fiindcă musafirii dumneavoastră se vor bate pe ele!
Ingrediente necesare pentru scovergi ardelenești cu cartofi și brânză
20 grame drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
3 cartofi fierți, dați pe răzătoare
2 ouă
1 lingură smântână
50 grame unt
sare
500 grame făină
250 grame brânză de burduf
1 legătură pătrunjel
ulei pentru prăjit
Cum să prepari scovergi ardelenești cu cartofi și brânză
- Amestecă drojdia cu zahărul într-un bol și las-o să se activeze.
- Adaugă drojdia împreună cu cartofii, ouăle, smântâna, unt și un praf de sare.
- Amestecă bine cu o spatulă pentru a combina ingredientele.
- Adaugă făina și amestecă cu o spatulă pentru a o încorpora. Frământă până capătă consistența unui aluat.
- Lasă aluatul la dospit până își dublează volumul într-un bol de dimensiune mare, acoperit cu un prosop.
- Întinde aluatul cu un făcăleț până ajunge la o grosime de aproximativ 2-3 mm.
- Decupează apoi forme rotunde de aluat, de aproximativ 7-8 cm in diametru.
- Acoperă jumătate din forme cu brânza de burduf și pătrunjel. Acoperă umplutura cu formele rămase goale. Presează bine marginile pentru a pierde din umplutură.
- Prăjește scovergile în baie de ulei până capătă o crustă de culoare aurie.