Ingrediente necesare pentru scovergi ardelenești cu cartofi și brânză
20 grame drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
3 cartofi fierți, dați pe răzătoare
2 ouă
1 lingură smântână
50 grame unt
sare
500 grame făină
250 grame brânză de burduf
1 legătură pătrunjel
ulei pentru prăjit
Cum să gătești scovergi ardelenești cu cartofi și brânză
- Amestecă drojdia cu zahărul într-un bol și las-o să se activeze.
- Adaugă drojdia împreună cu cartofii, ouăle, smântâna, unt și un praf de sare.
- Amestecă bine cu o spatulă pentru a combina ingredientele.
- Adaugă făina și amestecă cu o spatulă pentru a o încorpora. Frământă până capătă consistența unui aluat.
- Lasă aluatul la dospit până își dublează volumul într-un bol de dimensiune mare, acoperit cu un prosop.
- Întinde aluatul cu un făcăleț până ajunge la o grosime de aproximativ 2-3 mm.
- Decupează apoi forme rotunde de aluat, de aproximativ 7-8 cm in diametru.
- Acoperă jumătate din forme cu brânza de burduf și pătrunjel. Acoperă umplutura cu formele rămase goale. Presează bine marginile pentru a pierde din umplutură.
- Prăjește scovergile în baie de ulei până capătă o crustă de culoare aurie.