Scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

Acum că a venit primăvara, fanii peștelui se pot bucura de scrumbie! Este unul dintre cei mai sănătoși pești de pe piață, având o concentrație foarte mare de acizi grași Omega 3 și 6. Nouă ne place să îl gătim la grătar, împreună cu puțină mămăliguță și mujdei. Mai tradițional așa!

Ingrediente necesare pentru scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță

2 scrumbii, eviscerate

fulgi de sare

8 căței de usturoi

2 linguri ulei

1 lingură apă

mămăligă (opțional)

Cum să prepari scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță

  1. Încinge grătarul pe aragaz și adaugă scrumbiile.
  2. Presară puțină sare și gătește-le timp de 8 minute în total pe ambele părți.
  3. Adaugă usturoiul într-un mojar împreună cu un praf de sare.
  4. Zdrobește usturoiul. Adaugă treptat uleiul și apa.
  5. Pisează usturoiul până când devine o pastă.
  6. Servește peștele cu mujdei de usturoi și mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *