Scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță
Acum că a venit primăvara, fanii peștelui se pot bucura de scrumbie! Este unul dintre cei mai sănătoși pești de pe piață, având o concentrație foarte mare de acizi grași Omega 3 și 6. Nouă ne place să îl gătim la grătar, împreună cu puțină mămăliguță și mujdei. Mai tradițional așa!
Ingrediente necesare pentru scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță
2 scrumbii, eviscerate
fulgi de sare
8 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură apă
mămăligă (opțional)
Cum să prepari scrumbie la grătar cu mujdei și mămăliguță
- Încinge grătarul pe aragaz și adaugă scrumbiile.
- Presară puțină sare și gătește-le timp de 8 minute în total pe ambele părți.
- Adaugă usturoiul într-un mojar împreună cu un praf de sare.
- Zdrobește usturoiul. Adaugă treptat uleiul și apa.
- Pisează usturoiul până când devine o pastă.
- Servește peștele cu mujdei de usturoi și mămăliguță.